Kапетан Драган би требало да изађе из хрватског затвора 28. марта

Драган Васиљковић звани Kапетан Драган требало би да изађе из хрватског затвора 28. марта, пошто му тада истиче свих 13,5 година казне, на коју је осуђен у Хрватској због наводних ратних злочина током рата, рекао је Срни директор Документационо-информационог центра „Веритас” Саво Штрбац.

Случај притвора Капетана Драгана и даље пред Комитетом УН

Драган Васиљковић познатији као Капетан Драган поднео је Комитету УН за људска права представку против Аустралије и Хрватске због нелегалности притвора и екстрадиције, али две државе још увек нису одговориле на представку, иако су то биле дужне да учине у року од шест месеци.

ЧЕКА СЕ ОДЛУКА СУДА: Капетан Драган поднео нову моблу за условни отпуст

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, поднео је нову молбу за условни отпуст из хрватског затвора у Лепоглави где издржава казну од 13 и по година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.

Капетан Драган кажњен самицом због писма

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган кажњен је са 30 дана самице у хрватском затвору у Лепоглави због наводног обраћања српским медијима путем писама, али његов адвокат Драган Палибрк у изјави за Тањуг указује да се Васиљковић није ниједном обратио медијима већ искључиво њему.

КАПЕТАН ДРАГАН: Нема правде док је темељ фашистички!

Уставни суд Хрватске одбио је жалбу адвоката Драгана Васиљковића, Капетана Драгана на одлуку Жупанијског суда у Вараждину којом је одбијен захтев за превремено пуштање на слободу, мада је формално испуњен кључан услов – издржаних две трећине затворске казне.

KАПЕТАН ДРАГАН ПОРУЧУЈЕ ХРВАТИМА: Зашто бих се кајао за ваше злочине? Зар вам личим на Бориса Тадића?

Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, који је осуђен на 13 и по година робије због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској, тврди да је заточен у затвору који неодољиво подсећа на нацистички логор.

КАПЕТАН ДРАГАН ПОРУЧУЈЕ: „Прво идем у Србију, па својима у Аустралију”

Драган Васиљковић, из затвора у Лепоглави поручује: Верујем да ћу ћелију напустити пре марта 2020. године. Нисам крив, сведоци нису потврдили никакав ратни злочин

Капетан Драган пребачен у Загреб, за месец дана на слободи

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, упућен је из истражног затвора у Сплиту у затвор Реметинац у Загребу, где ће након месец дана коначно стећи услов да затражи условни отпуст, рекао је Срни директор Документационо-информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац.

КАПЕТАН ДРАГАН ПОРУЧУЈЕ: Ускоро излазим на слободу!

Драган Васиљковић из сплитског затвора, док чека одлуку Врховног суда Хрватске: Сведоци су дали веома слабе исказе, ништа није потврђено од онога што је тврдило хрватско тужилаштво

Ухапшен ратни злочинац Атиф Дудаковић због злочина над Србима

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) ухапсили су рано јутрос у Бихаћу ратног злочинца Атифа Дудаковића, некадашњег команданта Петог корпуса такозване армије БиХ, због ратних злочина почињених над Србима.

ПИСМО КАПЕТАНА ДРАГАНА: Усташе једном морају платити за све што су нам урадили!

Једном сам замолио конзула у Аустралији да ми одштампа неку хашку пресуду. Месец дана касније сам добио поруку да за то конзул нема буџет, а коштало је 25 долара

Усташе осудиле Капетана Драгана (ВИДЕО)

У сплитском Жупанијском суду донета је пресуда по којој је српски херој Капетан Драган без иједног јединог доказа осуђен за наводни ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима. Држава Србија није ништа учинила да помогне Капетану Драгану.

Српски диверзант невин провео пет година у притвору

Некадашњи припадник Десетог диверзантског одреда Војске Републике Српске Александар Цветковић, који је ослобођен оптужби за учешће у наводном злочину у Сребреници 1995. године, затражио је у тужбеном захтеву да му државна заједница БиХ исплати износ већи од 300.000 КМ због времена проведеног у притвору.

Капетан Драган: Сведоци потврдили да нисам крив, боравак по затворима пуних 12 година ме није сломио!

Драган Васиљковић, из сплитског затвора, уочи завршних речи одбране и оптужбе. Доказано да немам везе са догађајима у Книну и Глини, али бојим се пристрасности суда

Капетан Драган се жалио Комитету за људска права УН

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, поднео је преко пуномоћника представку Комитету УН за људска права због незаконитости 11-годишњег притвора у Аустралији и Хрватској, као и незаконите екстрадиције, саопштио је његов правни заступник пред Комитетом, адвокат Горан Цветић.