Шајкача

Кад год наиђу опасна и тешка времена, шајкаче поново уђу у моду. Шешири, качкети и француске капе, тада на извесно време потону у заборав. Шајкача, која је у миру свакодневни, незаобилазни део народне ношње, једина је капа на свету, која се у ратно доба преко ноћи претвара у обавезни део униформе. Због тога Срби и у време мира, увек делују као да су помало у рату!

Пругаста мајица – савршена за морнаре и супермоделе

Руска морнарска мајица — „тељњашка“, бела мајица са пругама у различитим бојама, уобичајена је униформа руских морнаричких трупа. Са историјом још из времена флоте царске Русије из 19. века, морнарска мајица је прешла велики пут и постала чувени модни тренд и културни симбол.

Експеримент „Пет мајмуна“

Друштвена контрола и технологија владања масама, како на локалном тако и на и глобалном нивоу, одавно је постала озбиљна вештина. Како је то успело глобалним владарима? Биће вам јасније када прочитате ток експеримента „Пет мајмуна“.

Махатма Ганди као студент

Када је Ганди студирао право на колеџу у Лондону, имао је професора чије је презиме било Питерс, који је осећао анимозитет према Гандију, и зато Ганди никада није спустио главу пред његовим (професоровим) „аргументима“ који су били веома чести!

Напуштен пас и радник градске чистоће из Краљева: Пријатељство, љубав и најемотивнији растанак!

Пре него што почнете да читате овај текст о љубави између једног дивног човека и напуштеног пса, упозоравамо вас да је пожељно да узмете марамице. Лабрадор Блеки и радник градске чистоће из Краљева водиће вас кроз причу која ће вас расплакати иако има срећан крај.

Писмо запорошких козака султану Мехмеду IV

Један од славнијих докумената у историји дипломатске преписке је одговор козака из Запорожја турском султану, написано између 1672. и 1680. Султан је напао козаке у утврђењу Сич, они га потукли, и убрзо добили његово писмо. Иља Рјепин је, двеста година касније, насликао слику „Запорошки козаци пишу писмо турском султану“.

СТРОГО ПОВ: Тесла и мистериозна девојка направили оружје смрти!

Ако су Теслина открића била један од највећих приоритета страних тајних служби, онда је његова преписка са Маријом Оршић била свакако највећи приоритет.

ОВДЕ ПАДАЈУ ЖАНДАРМИ И САЈОВЦИ! Упознајте дисциплину за којом су Београђани полудели!

Тренинзи су базирани на принципу војне кондиције, а примењују се методе кружног тренинга, тренинга по станицама и интервалних тренинга. За разлику од реквизита у теретанама, користе се камионске гуме, маљеви, олимпијске шипке, гирије, канапи за пењање, плоче, разне врсте медицинки, гимнастички елементи карике, трчање узбрдо, такозвана тарзанка, шипке за згибове, пропадања…

Том и Џери данас пуне 73 године! (ВИДЕО)

Генерације деце одрасле су на једном од најбољих, али и најпопуларнијих цртаних филмова у свету Виљема Хане и Џозефа Барбере, на легендарним филмовима Том и Џери, који су у биоскопима од 10. фебраора 1940.