Милорад Улемек Легија

САОПШТЕЊЕ Милорада Улемека Легије

Обраћам се искључиво ради избегавања разних шпекулација које могу да се појаве у одређеним медијима, а поводом мирног протеста који се одвија у Посебном одељењу КПЗ Забела у Пожаревцу.

Србија-Русија - Брат за брата

Петиција против увођења санкција Руској Федерацији

Више од стотину српских духовника, академика, професора универзитета, доктора наука, друштвених и јавних личности потписали су Петицију против увођења санкција Руској Федерацији

Милорад Улемек Легија

Легија ступио у штрајк глађу!

Милорад Улемек Легија, бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), који се налази на издржавању затворске казне у Посебном одељењу Казнено-поправног завода у Забели, ступио је у штрајк глађу јер су му константно ускраћена Уставом гарантована права.

Капетан Ненад Бујошевић Рамбо

ЕКСКЛУЗИВНО: Овако изгледа Рамбов дан у затвору

Човек мачка, који је већ 19 и по година у самици, тврди да му је робија мачји кашаљ! Ненад Бујошевић, бивши припадник „црвених беретки” и кум Милорада Улемека Легије, издржава казну од 35 година затвора, а његов пријатељ ексклузивно открива како проводи дане у пожаревачкој „Забели”.

Звездан Јовановић објављује ко је желео мртвог Зорана Ђинђића!

Звездан Јовановић, звани Звеки, осуђен на 40 година због убиства српског премијера Зорана Ђинђића, пише књигу у којој ће открити све о атентату, као и имена политичара из Демократске странке, који су учествовали у томе.

КАПЕТАН ДРАГАН ХОЋЕ СЛОБОДУ ЗА ЛЕГИЈУ И ЗВЕЗДАНА: Они су хероји, због њих ћу ставити све на коцку!

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, каже да ће лично гарантовати да Милорад Улемек Легија и Звездан Јовановић Звеки, буду пуштени на условну слободу!

Ово су последње речи др Миодрага Лазића за којим данас плаче Србија

Отишао сам часно и поштено. Као директор УЦ два месеца пред пензију, стајао сам испред својих људи, драгих доктора и сестара. Стајао сам на првој линији, нисам се крио, напротив био сам испред свих знајући да са свим својим болестима и годинама имам велики ризик али част и понос ми није дозвољавао да се склоним.

Милорад Улемек Легија

ЛЕГИЈА ОДГОВОРИО ПЕРИШИЋУ: Дража ми је часна робија него да будем издајник своје државе и народа као Перишић!

Командант ЈСО Милорад Улемек одговорио је бившем начелнику Генералштаба Момчилу Перишићу, који је Легију и Црвене беретке оптужио да су елиминисали Слободана Милошевића, Зорана Ђинђића и њега.

Ветерани ЈСО на десетом Церском маршу – у част јунака и славу предака

Представници Ветерана ЈСО из Србије и Републике Српске учествовали су на десетом Церском маршу, који су, заједно са осталим учесницима марша, препешачили тридесет пет километара у част јунака Церске битке, од Шапца ка Текеришу.

Наша борба

Нешто се дефинитивно запетљало у српској бици за опстанак и повратак себи. Створени су дупли стандарди између оног шта смо заиста спремни да жртвујемо, ризикујемо и конкретно урадимо за српство и оног што наводно „желимо да се догоди”.

Чекајући Видовдан

Грачаница већ данас сјаји и дочекује дан којем не треба датум да би га познао, као што од оца не тражиш личну карту да би се уверио да је ту, иако га видиш. Дан који сваки пут сване исто, а замине по рефлексији наших дела.

ДАН РУСИЈЕ У СРБИЈИ: Српски у руски козаци заједно у Београду!

Поводом Дана Русије, одржан је пријем у руској амбасади у Београду уз концерт Кубањског козачког хора, најпознатијег музичког ансамбла који изводи најпознатије козачке песме уз пратњу на традиционалним инструментима. Директор овог хора, Анатолиј Арефјев, примио је у амбасади Руске Федерације Орден Балканске козачке војске првог реда са златним мачевима за неизмеран допринос популаризацији козачке културе, а уручио му га је главни атаман Балканске козачке војске, пуковник Војислав Видаковић. Делегацију српских Козака су, поред Видаковића, чинили и начелник штаба, Велиша Миљановић и козачки мајор Бошко Козарски.

Руски амбасадор у Србији!

Бити руски амбасадор у Србији није једноставна, али ни обична дипломатска дужност. То је мисија појединца, подједнако важна и за целокупан српски, али и за руски народ. Некада бољи и способнији, понекад и не нешто предузимљиви, руски амбасадори у Србији су увек заузимали посебно место међ’ Србима, јер се у њих гледало као у апостоле слободе и светске правде.

РУСКИ ДОБРОВОЉАЦ: Ако не сачувамо српство, бићемо нико и ништа (ВИДЕО)

Руски добровољац из рата на Косову и Метохији Алберт Андијев, поводом годишњице битке на Паштрику, казао је да није важно што је тада изгубио око, јер је сачувао срце и све док буде куцало – он ће бити уз српски народ.