Регион

КАПЕТАН ДРАГАН: Овај процес је фашистички прогон над Србима

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, јутрос је у Сплиту изнео своју одбрану на крају суђења за наводни ратни злочин и истакао да је невин а да је процес против њега монтиран из, како је навео, шовинистичких побуда.

“Ово нема везе с ратним злочином, ово је опресивни фашистички прогон над Србима…”, рекао је Васиљковић.

На то је реаговао судија Дамир Ромац упозоривши Васиљковића д не вређа.

“Када би искључили фашизацију Хрватске, овог процеса не би било”, наставио је даље Капетан Драган.

Иначе, Васиљковић је оптужен по три тачке за наводни ратни злочин почињен почетком рата у Хрватској. Прва се односи на злостављање заробљеника у Книну.

“Та тaчка је смејурија. Ратни злочин пре рата. Мени је то нејасно, а и правницима. Никада нисам имао никакве везе са затвором, нити контакт са затвореницима. Те њихове приче не могу се ничим потврдити”, казао је Васиљковић.

По другој тачки Васиљковића терете за наводну смрт два усташка бојовника непознатог идентитета, на шта је он рекао да то не би да коментарише.

“Човек вам је дао три изјаве које везе с везом немају. То су такве будалаштине. Тог човека у животу нисам видео, а ја сам на основу његовог исказа 12 година у затвору. Нигде тога у пракси западног света нема. И Алојзије Степинац је био у кућном притвору. Украли сте ми 12 година живота, а нови доказ је за малу децу”, рекао је Васиљковић.

Трећа тачка оптужнице односи се на напад на Глину, а Васиљковића терете да је командовао нападом ЈНА.

“Већа је шанса да сам командовао Готовином него с ЈНА. Па ЈНА ме мрзела више него вас. Ја сам Глину напустио 27. јула у 14 сати, а црква је срушена 30. септембра. Комично је то што пише. Испод сваког нивоа. Скандалозно”, казао је Васиљковић.

Коментари (4)

 1. Љиљана Ћуић каже:

  Капетан Драган, само Србин, сами срБско може бити толико узвишено

 2. Б каже:

  Зашто Србија не реагује,зашто Аустралија не реагује.ЕУ не реагује што ми је јасно.

 3. Pink Panter каже:

  Ma Srbineee nema dalje !

 4. darko каже:

  vasiljkovicu BIO SI BUDALA STO VERUJES UOPSTE U NEKU PRAVDU U TOME JE TVOJ PROBLEM POGOTOVO STO SI MILSIO AUSTRALIJA TE NECE IZRUCITI TAMO VATIKANSKI BANDITI U SUDSTVU.MORAO SI ZNATI DA NIJE VREDELO NIKAKVOG JUNASTVA ICI U KRAJINU IONAKO SU SVI IZBEGLI A DA SU SRBI DANASNJICE OBICNA SMECA I NISTA VISE I NEMAJU VEZE S NIKAKVI MSRBIMA IZ 1912 VEC DA TREBA SAMO GLEDATI SVOJ ZIVOT ALI SAD JE KASNI O

Напиши коментар