Регион

Капетану Драгану казна смањена са 15 на 13,5 година

Врховни суд Хрватске је Драгану Васиљковићу, Kапетану Драгану, смањио казну са 15 на јединствену правоснажну казну од 13,5 година затвора.

У правоснажној пресуди од 12. јуна, а која је данас објављена на интернет страници Врховног суда, наводи се да је делимично прихваћена Васиљковићева жалба.

Како се наводи, за прве две тачке оптужнице изречене су му казне од по седам година затвора, што је обједињено у јединствену казну од 13 година и шест месеци.

У осталим деловима, како се преноси, Врховни суд потврдио је првостепену пресуду коју је сплитски Жупанијски суд објавио 26. септембра прошле године.

Васиљковић је осуђен због наводног ратног злочина у книнској тврђави и при ослобађању Глине, док је због недостатка доказа на сплитском суду ослобођен оптужбе да је наредио убиство двојице непознатих заробљених усташа у фебруару 1993. у Брушкој крај Бенковца.

Капетан Драган, који има и српско и аустралијско држављанство, ухапшен је пре 12 година у Аустралији, где је живео под другим именом и био тренер голфа, а Хрватској је изручен у мају 2015. године.

Напиши коментар