Јулијана Мркоња Марић - Приказ књиге „Самурај”

Приказ књиге „Самурај”

Тамо, иза бедема затворске тврђаве, физички одвојен од породице и целог света, на хлебу са седам кора, пуковник Милорад Улемек Легија пише књигу „Самурај – затворска филозофија” и дарује нам је као још једно своје књижевно дело, којим се богати српска књижевност.

ПИСАЦ НЕНАД МИЛКИЋ: Време је да се сазна како су умирали Срби у Сарајеву

Ненад Милкић је један од писаца новије и млађе српске генерације. У свом најновијем делу, роману „Кости”, који је светслост дана угледао 14. децембра, бави се страдањем Срба у Сарајеву, током деведесетих година прошлог века. Изразито болна тема о којој није било превише разговора у домаћој јавности, у протекле три деценије.

ПРИКАЗ ЛЕГИЈИНЕ КЊИГЕ „ДОЛИНА СУЗА”: Прича о ратнику и лекару (ВИДЕО)

Студент медицине Жарко завршава студије у Москви када му јављају да му је цела фамилија страдала у саобраћајној несрећи. Не знајући куда да крене, он, син ратника, који је прошао обуку морнаричке пешадије и падобранску обуку, одлучује да се пријави као лекар добровољац за рат у Авганистану.

„РУСКИ КРСТ”: Братско гробље, тишина и звона за морнаре

Када је у марту 2014. године куцнуо час да се застава Русије подигне усред Севастопоља, Константин, који је читав живот чекао и сањао тај тренутак, имао је код себе све – храброст, добру вољу, радост, узбуђење, срећу, све сем – заставе!

РУСКИ КРСТ: Из штампе изашла књига путописа уредника „Искре“ Зорана Шапоњића

Из штампе је изашла књига путописа српског новинара Зорана Шапоњића, уредника „Искре“, под насловом „Руски крст.“ Kњига је настала током вишегодишњих путовања Шапоњића по Русији и доноси путописе са Kрима, Бајкала, са далеког севера Русије, из Санкт Петербурга и са Волге.

ЉУБИША ПАВЛОВИЋ: Беле рукавице – сатирање Србије

Документовани роман „Беле рукавице – сатирање Србије“, већ од првих редова даје до знања да пред собом имамо необично и веома квалитетно штиво. Писац овог дела Љубиша Павловић нас врло спретно и са умећем уводи у причу једног обичног, малог човека у време великих превирања и политичких дешавања који су историјски обојили не само то време, већ из корена променили животе људи у Србији.

Завештање мом српском роду

Недавно је издавачкa кућa СВЕН из Ниша објавила књигу „Завештање мом српском роду“, књижевнице Гордане Павловић. Изузетно вредно дело, приче о злочинима над Србима од Првог светског рата до данас.

Представљена књига о херојима са Кошара

Промоција књиге „Зов карауле“ одржана је у великој сали Библиотеке „17. септембар“ у Малом Зворнику. Посетиоци су разговарали са учесницима битке на Кошарама и искористили прилику да купе други део трилогије по цени коју сами одреде.

„ЗОВ КАРАУЛЕ“: Шиптари се плаше духова српских војника палих на Кошарама

Нико није знао да се десио покушај копненог напада НАТО-а на нашу територију, док они који су томе били сведоци нису почели да говоре о томе. Нас су све време уверавали да тог покушаја није било…

Кошаре – српска реч која нема цену

Дрхтиш ли несретна земљо када се њено име помиње? Сањаш ли народе мој дан повратка тамо, где српска нога годинама није крочила? Памтиш ли то име које тако гордо одјекује у мислима и срцу, које са поносом и славом проносише хероји који су гинули гледајући у њу – у караулу Кошаре?

Промоција „Сребреничке подвале“ у Новом Саду

Ова година је двадесетогодишњица Сребренице. Сарајевске власти и њени међународни спонзори врше интензивне припреме да 11. јула ове године у Меморијалном центру у Поточарима спектакуларно обележе јубилеј. Припремне радње са циљем стварања одговарајуће психолошке атмосфере и производње што јачег политичког ефекта већ су отпочеле

Српска књига која је узнемирила Хрватски сабор

Део хрватске јавности књигу професорке Злате Бојовић „Историја дубровачке књижевности“ протумачио као „иредентистички, империјалистички покушај узимања не само туђе баштине, већ и туђе територије“

Без изговора: Зашто треба да читате сваки дан?

Под ’читањем’ се овде не мисли на ФБ поруке, упутства за употребу техничке опреме или састава на кутији кекса. Мисли се на књиге или чланке ’теже’ садржине. За све који су ’инстант’ читачи, ово је важно обавештење – читање захтевнијих штива много вам тога доброг доноси и без читања много тога пропуштате.

Одвратан је осећај кад о судбини обичног човека одлучују неки други, њему непозанти људи

СТАЗЕ ПОРАЗА један је од романа који детаљно описује жестоке борбе са шиптарским тероритима, као и детаље неких тајних операција, што многи нису очекивали…

Трећи светски рат је већ почео

Дејан Лучић, човек који за себе тврди да зна више од српске обавештајне службе и аутор бестселера „Владари из сенке”, у новом политичко-обавештајном роману „Кинеска освета” испреда причу о сукобу око светске доминације.