Регион

Капетану Драгану угрожен живот!

Драган Вељковић пребачен је, одлуком управе хрватског затвора Лепоглава, на одељење са особама за најтежа кривична дела у периоду од три месеца.


Фото: EPA-EFE/STRINGER

Правни заступник Капетана Драгана, Драган Палибрк, изјавио је да је одлуком управе хрватског затвора угрожен његов живот.

„Чуо сам се малопре с Драганом и он ми је рекао да је такав потез апсолутно угрозио његову сигурност и да се плаши за свој живот”, рекао је Палибрк агенцији Тањуг.

Према његовим речима, Васиљковићеви адвокати у Хрватској предузеће „одређена правна средства”, након чега ће се размотрити даљи потези.

Пре пет дана Капетан Драган кажњен је са 30 дана самице у хрватском затвору у Лепоглави због наводног обраћања српским медијима путем писама.

Васиљковића је суд у Хрватској окривио за наводне ратне злочине над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској и осуђен је на 13 и по година затвора због ратних злочина, а та казна му истиче 20. марта 2020. године.

„Хрвати чине све да ме не пусте на слободу”

Капетан Драган је изјавио да страхује да Хрвати чине све како га не би пустили на слободу крајем марта следеће године.

Васиљковић је преко свог адвоката Слађане Чанковић, негирао наводе да је контактирао са медијима, објаснивши да се више од три седмице налази у самици затворског комплекса Лепоглава под оптужбом да је прекршио затворска правила због приватног писма Драгану Палибрку, које је он проследио јавности.

„Нисам крив, нисам контактирао са медијима, нити сам им се јавно обраћао”, рекао је Васиљковић и поручио да ће на другој расправи доказати да није учинио никакав прекршај.

Капетан Драган је и на првом саслушању изјавио да се не осећа кривим и да је све исконструисано.

Управу затвора највише је иритирало то што је у приватном писму Васиљковић навео да је „Лепоглава нацистички логор”, а да је разлог за такву његову констатацију пре свега то што је смештен у одељење где су само Срби осуђени за ратне злочине.

Мајицу КАПЕТАН ДРАГАН можете наручити овде

Коментари (2)

  1. Ружица Савићr каже:

    Шта рећи.Жртва прогона Срба и истине.Христова војска.Бог нека му је у помоћи.Даће Бог биће добро.

  2. Nada каже:

    Budi hrabar Dragane i izdrzi, molicu se za tebe.

Напиши коментар