Досије

Операција „Ружа“ (Део први)

У последње време је интензивиран притисак на бивше припаднике Јединице за Специјалне Операције, њихове породице и пријатеље, од стране непријатељских обавештајних служби које у Србији и Републици Српској несметано делују кроз разне невладине организације, политичке странаке, као што су ДС, ЛДП, Г17+, СПО, и странке националних мањина. Почетком 2011. године, у америчкој амбасади у Београду је одржан брифинг на којем су, поред америчких и британских обавештајаца, биле присутне следеће особе: Борис Тадић, Чедомир Јовановић, Вук Драшковић, Драган Шутановац, Наташа Кандић, Млађан Динкић, Соња Лихт, Жарко Кораћ, Ненад Чанак, Соња Бисерко, Миодраг Костић, Владимир Беба Поповић, Веран Матић и друга мање позната имена српској јавности. На том брифингу је донета одлука о покретању тајне операције под називом „Ружа“. Циљ операције „Ружа“ је да што више припадника Јединице буде оптужено за тешка кривична дела, процесуирано и лишено слободе након изрежираних судских процеса. Особа под именом Љиљана Васковић, истакнути члан Демократске Странке и близак сарадник Бориса Тадића, задужена је за креирање лажних афера у које су наводно умешани припадници Јединице. Те лажне афере биле би квалификоване као тешка кривична дела и као таква би резултирала подизањем оптужница против припадника Јединице, а даље би по већ опробаном сценарију ти људи били затворени и лишени сваког права. Поменута Љиљана Васковић успела је да се приближи појединим припадницима Јединице тврдећи да је лични пријатељ и кума Милорада Улемека, и да тренутно једино она има контакт са њим. Болесни умови су отишли толико далеко да су у ову перфидну игру увукли и Милорадову мајку Наталију Улемек, жену која са целом овом причом нема ама баш никакве везе. Да би придобила поверење припадника, Васковићева је ушла у седиште Јединице, центар “Радослав Костић” у Кули, и сликала се да би имала аргументе, како она тобоже воли и цени те људе. Улаз у центар јој је омогућио садашњи начелник ценра Драган Аркула, који одржава веома присне односе са властима, и беспоговорно извршава све што му партијски другови из СПО нареде. Аркула је припадницима Јединице познат и по надимку Лопов, а о његовим махинацијама и криминалним радњама су писале новине у више наврата.

Параноја која је захватила владајућу гарнитуру у Србији је све већа и већа. Они су свесни да је њихов крај веома близу, и да ће морати да одговарају за почињена кривична дела против државе и народа, као и за крађу и присвајање државне имовине, а богами и за убиства која су извршена по њиховом налогу (о овоме ће тек да се пише и прича, клупко је почело да се одмотава). Све је већи њихов страх од освте од оних које су, по налогу својих западних ментора, лажно оптужили и затворили. Народ је одавно гладан, захваљујући њиховим “експертима” из владе, која је, успут речено, најгора влада у историји српске државе. Народ је гладан… глад изазива нервозу, нервоза изазива бес, а бесан човек је агресиван… агресиван и љут на оног који му је узео оно мало парче хлеба којим је хранио своју пордицу. Мотке ће да раде пре или касније, друге опције овај народ нема.

Прави разлог покретања операције „Ружа“ је Косово! Јединица за Специјале Операције, и оваква каква је, тј. расформирана, способна је да се окупи за највише 24 сата!!! Анализе које је урадила ЦИА, показују да би у случају избијања било каквог сукоба на српским територијама, Јединица, односно њени припадници чинили окосницу нових борбених снага које би једине биле у стању да се супротставе моћном непријатељу као што је НАТО. Та формација би врло лако могла да уђе на Косово и Метохију и нанесе знатне губитке НАТО савезу у људству и техници, који би довели у питање останак НАТО снага на Косову. То врло добро знају и шиптари који су узурпирали јужну српску покрајину и југ централне Србије. Њихов страх је толико велики да су активно почели да лобирају за останак американаца у бази Бондстил, или као алтернатива, да их замени турска војска. Они одлично знају шта их чека ако се ЈСО врати на Косово у било ком облику и формацији. Велико знање, богато искуство у борбеним дејствима и патриотизам, су главне одлике припадника Јединице. Као такви, сваки припадник Јединице је способан да организује и обучи јединицу по узору на ЈСО, и да командује том формацијом у акцијама. Када се узме у обзир колико има припадника Јединице, и да сваки појединачно може да формира по једну нову јединицу, американци су дошли до закључка да би толики број јуришних (нападачких) формација, био права ноћна мора за НАТО снаге. Због тога су одлучили да што више припадника ЈСО стрпају у затвор, и на тај начин спрече укључивање припадника у евентуалне сукобе. На жалост, донекле су успели, јер је неколико припадника оптужено за наводну оружану побуну, и они се налазе у притвору већ неколико месеци без икаквог доказа да су учинили оно за шта их оптужују.

Наставиће се…

 

Операција „Ружа“ (Део други)

Напиши коментар