Србија

Српски сабор Заветници, Наташа Кандић и Соња Бисерко, једини осудили ослобађање Станишића и Симатовића

Ко су особе и њихове организације које су оштро осудиле данашњу ослобађајућу пресуду хашког трибунала, којом су на слободу пуштени Јовица Станишић и Франко Симатовић, који су у затвору провели 10 година, без иједног доказа

Умоболна америчко-шиптарска курва Наташа Кандић

Сорошева перјаница и дежурни србомрзац Наташа Кандић, данас је оштро осудила ослобађање Јовице Станишића и Франка Симатовића. У изјави за агенцију „Бета“ она је изјавила: „Морам да признам да сам запањена, пресуда и образложење које је дато не слажу се са чињеницама које су до сада и на здраворазумском нивоу биле очигледне“.

Наташа Кандић, и њен Фонд за хуманитарно право, дебело су плаћени да оправдају агресију САД и њихово уплитање на Балкану, тако што је Кандићка имала задатак да што већи број Срба осуди као злочинце, а Србе на тај начин прикаже као геноцидан народ. Главни финансијери Фонда све ове године су Савет Европе, Национална задужбина за демократију (НЕД) из Сједињених Држава, Фонд за отворено друштво који финансира Џорџ Сорош, Шведска међународна агенција за развој и сарадњу (СИДА), Шведски хелсиншки комитет за људска права и други.

Због тога и Фонд, и Наташа Кандић, прибегавају намештању података у складу са жељама платежно способних налогодаваца, међу којима најистакнутије место заузима шиптарска нарко-мафија.

Познати случај Милића Мартиновића, који је на монтираном процесу у Шведској осуђен на доживотну робију за ратне злочине које није починио. Сваки од шиптарских наводних сведока који се појавио на суђењу и теретио Мартиновића добио је као награду 15.000 евра од Фонда за хуманитарно право. Додају ли се томе и трошкови које је тим на челу са Мустафом Радоњићем, адвокатом Фонда, и Наташом Кандић имао док је проналазио и инструисао „сведоке“, сваки сведок на поменутом суђењу коштао је Фонд најмање 20.000 евра.

И тако она, уз помоћ свог бившег мужа и менаџера Лазара Стојановића, годинама измишља злочинце, приказујући последњих година Шиптаре као јадне и напаћене људе. Некажњено ће пировати, све док једног дана Шиптари за Вашингтон не постану, као и Срби, „лоши момци“.

Искомплексирана наказа Соња Бисерко

Ништа мање речита није била ни Соња Бисерко: „То је стварно велико изненађење за мене, с обзиром на одговорност коју су они носили све време рата у Хрватској, Босни и на Косову. У осталом, њихово учешће у рату је било доста добро осветљено на суђењу Слободану Милошевићу“.

Бисерко је жена која јавно прича како је осветила братовљеву смрт (рођени брат Соње Бисерко погинуо је као припадник злогласног Збора народне гарде у борбама са крајишким Србима), и која у амбасаду Хрватске улази као у своју кућу. Има хрватски пасош, а за потребе амбасаде њени „пси трагачи“ по Србији трагају за избеглим Србима из Хрватске, који су пред тамошњим судовима оптужени за ратне злочине, и прикупљају све податке о њима – где живе, који су им бројеви телефона, куда се крећу, а са циљем да их хрватске обавештајне службе ликвидирају. Од амбасаде Хрватске добија значајна средства за свој обавештајни рад. Пре бомбардовања НАТО пакта ширила је лажи, које су потпомогле да до бомбардовања Србије и дође. За време бомбардовања отворено позивала на убијање српских цивила. У јануару 2000. године заједно са другом наказом Наташом Кандић, на скупу шиптарских интелектуалаца са Косова и Западне Европе, одржала је говор у Женеви којим је окупљеним Шиптарима поручила да „Албанци своју перспективу треба да виде ван Србије”, што је одушевило све присутне. Бисерко у свом хелсиншком одбору води пројекат „прикупљање доказа о ратним злочинцима од стране српских и југословенских снага”.

Заветници – нови пројекат непријатељских тајних служби?

Због чега је ова, наводно патриотска организација, јавно и оштро осудила ослобађајућу пресуду коју је хашки суд данас изрекао Јовици Станишићу у Франку Симатовићу? Зар није логично да једна патриотска организација поздрави излазак из хашког казамата два неправедно утамничена Србина, која су без икаквих доказа одлежала по 10 година у том истом казамату? Да се Заветници питају, вероватно би још неког Србина испоручили Хагу?! Можда се одговор крије у чињеници да је ова организација само још једна у низу невладиних организација сумњивог извора финансирања.

Наш саговорник из једне од српских обавештајних служби, каже: „Ова невладина организација бомбастичног назива – Српски сабор Заветници, би требала јавности да објасни ко су људи који их финансирају и из којих држава они долазе. Верујте ми, било би ту интересантних детаља за наше правосудне органе. С обзиром да се њихов став по питању данашње пресуде Станишићу и Симатовићу ни мало не разликује од ставова организација Наташе Кандић и Соње Бисерко, можемо закључити да сви они имају исте финансијере. Једина разлика између „Заветника“ и Кандић-Бисерко је та што заветници делују на подмукао начин, регрутујући младе и недовољно информисане људе, лажно се представљајући као организација десне оријентације, а све са циљем да се тзв. патриотски блок расцепка на више супротстављених страна, и на тај начин сведу на минимум број национално освешћених појединаца.

Коментари (6)

 1. Данко Б. Марин каже:

  Пањица се запањила?О накази бисерног презимена ће усташка повијест поведати….

 2. saptac каже:

  Нема тог поста више на њиховом профилу

  1. Маја СРБ каже:

   Обрисали су пост, али у лажи су кратке ноге, добро је што сте усликали ту њихову објаву и раскринкали ко стоји иза њих.

 3. igor каже:

  najvise su me razocarali SNP NASI sto su se udruzili sa natasom kandic i sonjom biserko, traze hapsenje jovice stanisica

 4. nlcph каже:

  Не штима да су били пуштени на слободу 28 јула 2004. Патрик Робинсон је суспендовао одлуку о привременом ослобађању. http://www.icty.org/sid/8381

 5. nlcph каже:

  Не морате објавити моје коментаре, прегледајте да ли сам у праву:
  http://www.icty.org/x/cases/stanisic_jovica/acdec/bcs/stan-dec040929b.htm

Напиши коментар