Досије

Судија изнад закона?

Одељењу за надзор у правосудним органима Министарства правде – помоћнику министра Јелени Деретић

Дана: 9.4.2020.

Поштована,

Моје име је Драгица Берчек.

Недавно сам добила на кућну адресу писмено обавештење Одељења за надзор у правосудним органима Министарства правде број 07-00-00147/2020-02 од 26.02.2020. године са Вашим потписом на том документу (погледај Обавештење 07-00-00147/2020-02 од26.02.2020. године). Због стања у држави узрокованог Ковидом-19 које је убрзо уследило и још увек траје, тек данас сам у техничкој могућности да реагујем на тај документ.

Уважена госпођо Деретић, биће да се јако, јако нисмо разумели. Мојим писаним обраћањем које је запримљено путем Владе Републике Србије, Кабинета председника (Апел 1), није тражено нити очекивано да се Кабинет председника или Ваше одељење за надзор у правосудним органима баве или утиче на проблематику материјалног доказивања у судском спору, нити је од Министарства правде тражено или очекивано да коментарише донете судске одлуке како то сугерише Ваше обавештење број 07-00-00147/2020-02 од 26.02.2020. године. Никада ми није била намера и од Вас не очекујем да Ви или неко други оспоравате правноснажну пресуду.

Мојим писаним обраћањем које је било предмет Ваше пажње указано је на кршење Етичког кодекса у већој мери од стране поступајућих судија, на отворену злоупотребу положаја, на злоупотребу функције и моћи коју им тај положај даје, да су давањем правног покрића НН лицима активно саучествовали и у производњи материјално непостојећих материјалних доказа; указано је у том писаном обраћању и на то да су поступајуће судије сачинили неистинита писмена и за све наведено приложила сам и доказе. Да ли ћете Ви, сходно Вашим овлашћењима, испитати основаност изнетих оптужби и утврдити ваљаност приложених доказа, да ли ћете изнете оптужбе и доказе у прилогу проследити и некоме другом органу, одбацити их уз опаску да сам све слагала или лаконски рећи, како сте то већ учинили у представљеном обавештењу, да се то Вас не тиче, потпуно је на Вама да одлучите. По мени, свакако има основа и морате покренути најмање прекршајни, па и кривични поступак против поступајућих судија (погледај Листа имена поступајућих судија).

По мом виђењу стања и по личном доживљају све ми указује на то да смо ми већ годинама окупирана држава. Правосуђе свакако јесте под окупацијом. То што нема тенкова и барикада са бодљикавом жицом на трговима ништа не мења. И кад их је било оне давне 1941-1945. године, слепи их ни тада нису видели. Једног дана и то ће проћи. Ова моја писана обраћања схватите као снег који не пада да покрије брег. Њихове злоупотребе функције и моћи, кршења Етичког кодекса, Ваша обавештења и сва друга чињења и нечињења трагови су у том снегу. А захваљујући Интернету снег неће окопнити и трагови неће нестати у забораву. Остаће да вечно сведоче о држању свакога од нас током окупације.

Уважена госпођo Деретић, ако смо се на крају разумели молим Вас да добијем Ваш одговор и у вези овог мејла. Овим поводом нећу Вам се више обраћати. С моје стране све је речено.

С пуно поштовања,

Драгица Берчек, мати

Коментари (1)

  1. Dragica Berček majka Branka Berček каже:

    Pitam se da li sudiju Alibijanića, peče bar malo savest,što nije hteo da uzme nalaz krvne grupe, mom sinu Branku, rekao je tada citiram”to je zrno peska u moru, to netreba”, jer je saznao da moj sin ima AB krvnu grupu, a tamo ko je počinilac, nultnu (O). Pitam se da li i sudija Alibijanić ima kupljenu diplomu, neverujem da je zaboravio da se u prvoj godini pravnog fakulteta prvo uči, da je najvažniji dokaz, neoboriv nalaz krvi. A Šta ćete, kada je osudio moga sina “čovek” Alibijanić ode na vrh. Avanzova na dobro mesto. Pitam se još hoće li bivši ministar policije Mihailović već progovori ti jednom. O matori kao biblija, valja ići pred Svetog Petra. Doduše po mom viđenju za mnoge tadašnje sudije PAKAO ĆE IM BITI RAJ. Koliko je suza, kletvi, rasturenih brakova, dece odgajeno bez očeva izazvale DOSOVSKE SUDIJE, PAKAO IM JEDINO PRIPADA

Напиши коментар