Регион

ОЗЛОГЛАШЕНИ ВЕХАБИЈА ПОЗИВА НА ЏИХАД: Крећемо на Санџак!

Ко је нас зауставио ’95. да не узмемо Бањалуку и Приједор, и да не извршимо обећања која смо народу давали – да ћемо доћи на Дрину, да ћемо клањати на мосту Мехмед-паше? Да ћемо онда кренути према Санџаку? То је све наше, наводи Боснић

Хусеин Билал Боснић, озлоглашени вехабијски лидер и проповедник вехабизма из Бужима, поново шокира својим изјавама, спомињући наводно планирано освајање Приједора, Бањалуке, Вишеграда, па све до Санџака, током протеклог рата у БиХ.

Актер бројних видео-снимака са драматичним ставовима који су преплавили интернет, а којег је „прославила“ реченица према којој „циљају“ на узимање харача од Хрвата и Срба у БиХ, сада отвара болне ране из деведесетих година прошлог века.

„Ко је нас зауставио ’95. да не узмемо Бањалуку и Приједор, и да не извршимо обећања која смо народу давали – да ћемо доћи на Дрину, да ћемо клањати на мосту Мехмед-паше? Да ћемо онда кренути према Санџаку? То је све наше“, поручује вехабија на видеу објављеном на Јутјубу и додаје да су их зауставиле западне силе.

Ставови озлоглашеног вехабије по ко зна који пут наишли су на оштру осуду јавности, а посебно стручњака.

„То је говор мржње и ова држава мора почети да санкционише оне који мржњу шире. Ако то не уради, такве изјаве ће се страшно мултиплицирати. Ја сам за то да тужилаштво ради свој посао, да почне такве да кажњава“, наглашава Мехмед Брадарић, члан Заједничке комисије за одбрану и безбедност парламента БиХ.

Он оценује да су припадници вехабијског покрета претња и то најпре муслиманском народу.

„Њима се треба снажно супротставити, не треба их охрабривати“, наглашава Брадарић.

Попут њега, и Сташа Кошарац, члан Заједничке комисије за одбрану и безбедност парламента БиХ, осуђује најновију изјаву Боснића и каже да је сасвим јасно да је овде реч о ширењу страхова.

„Ви се сећате и напада на америчку амбасаду у Сарајеву. Они застрашују све добронамерне грађане ове земље. И наравно, мислим да то није учињено без разлога“, наглашава Кошарац.

Он оцењује да постоје слабе карике у решавању проблема вехабизма у БиХ.

Очигледно је да постоје јако изражене слабости у овој земљи, а рекордер у пласману слабости су безбедносне агенције на нивоу БиХ“, наглашава Кошарац.

Са друге стране, у полицијским агенцијама тврде да раде у оквиру своје надлежности.

Упитана да ли евентуално воде истрагу против Боснића због ставова које износи, Кристина Јозић, полицијски службеник СИПА, наводи да ова агенција не износи у јавност информације које се односе на особе које су са сигурносног аспекта предмет њиховог интересовања.

Подсећања ради, Боснић је и изјављивао: „Знајте, тек је почело да се крвари и неће стати, Алах најбоље зна, док год не дође победа ислама.“

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Svi ih prate i svaki njihov pokret.A posto na celoj teritoriji Srbije ima oko 8000 obavestajaca onda se mnogo nesekiram za ove Vehabije koje su pod nadzoreom nasim ali i stranih obavestajnih sluzb i kao njus produkt MI-5,6 ove vehabije pa prema tome nece oni nsita u tome mnogo uspeti ali s enadzire njihov rad na ovim regionima.I svako neko njihova glupost ce da bude sakcionisata od zandamerije.

Напиши коментар