Србија

Ђиласов директор имао 56 помоћника!

Бивши директор „Градске чистоће“ Александар Стаменковић на саветничка и руководећа места поставио гомилу људи

Ђиласови људи бахато троше новац грађана!

Ђиласови људи бахато троше новац грађана!

Широко!

Александар Стаменковић, бивши генерални директор „Градске чистоће“, имао је 56 помоћника и саветника, сазнаје Курир.
– Стаменковић је у „Чистоћи“ радио шта је хтео, и то осокољен, јер је човек Драгана Ђиласа. Од успешног предузећа направио је фирму која мора да се задужује за текуће обавезе. Запошљавао је како је стигао, вишак је сигурно неколико стотина људи. Ко нормалан може да запосли више од 50 помоћника и саветника – открива извор Курир и додаје да га је Ђилас сменио, али и да га је новембра 2011. године поставио за директора у другој градској фирми – ЈП „Ада Циганлија“.
– И не само то, већ је Стаменковић захваљујући Ђиласу постао и члан Извршног одбораДемократске странке – истиче он.

Са осам на 86

Да је Стаменковић радио шта је хтео и да је имао више од 50 помоћника и саветника, потврдио је и Горан Стојиљковић, председник Независног радничког синдиката „Градске чистоће“.

– Само је бивши директор имао 16 таквих сарадника. Правни сектор имао је шест помоћника, оператива исто. Сектор комерцијале имао је осам радника када је он дошао, а када је отишао 86, и то 54 стално запослена и 32 радника преко задруге. Стално је запошљавао непотребну режију – наводи Стојиљковић.
Он истиче да је генерални директор давао плате од 140.000 динара помоћницима и саветницима.

Помоћ од банака

– Зашто предузеће које послује позитивно даје добит Граду и обезбеђује 680 милиона динара за куповину зграде Инекса, а средином 2012. године мора да узима кредите од банака вредне шест милиона евра – пита Стојиљковић.

У „Градској чистоћи“ нису одговорили на питање новинара Курира о срамном запошљавању иако су им питања послата још пре више од три недеље.

Директор Стаменковић запошљавао кога је стигао

Директор Стаменковић запошљавао кога је стигао

Муљао с контејнерима

Курир је већ писао да је руководство „Градске чистоће“ септембра 2011. године незаконито доделило посао испоруке 1.800 подземних контејнера вредан шест милиона евра фирмама „Блок“ и „Благојевица“. На тендер су стигле само две понуде, од којих је једна била неодговарајућа, а у том случају Закон о јавним набавкама налаже расписивање новог тендера. Више фирми одустало је од тендера и јавно су саопштиле да сумњају да је тендер намештен. Поред свега тога контејнери редовно иду на поправке јер пропуштају воду а није им урађена антикорозивна заштита. Поред тога, отвори су мали, па грађани смеће постављају испред њих.

 

Извор: Курир

Напиши коментар