Досије

Евнух који влада Србијом

Пише: мајор Горан Митровић

Бивши шеф кабинета, бившег председника Србије Бориса Тадића, Миодраг Ракић, човек који је управаљао службама безбедности и српском полицијом, и сада, без обзира што више није ни на једној високој државној функцији, шпијунира виђеније грађане, новинаре, банкаре, бизнисмене и политичаре, онако како је то радио док је био само техничко лице, секретар у Савету за националну безбедност, а имао овлашћења да све чује и све види, да свакога уцени и свакога купи или прода. Ракић данас уцењује прљавштинама које је скупио док је био у Тадићевом кабинету, и покушава на тај начин да одржи своју трому фигуру на клизавом терену српске политике. Но, живот се поиграо и са њим. Хтео би на свадбу, али нема чиме.

Миодраг Ракић, чувар изгубљене части Бориса Тадића и његова неизвесна будућност

Информер, гласило блиско кабинету првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића је овлашћено саопштило да тужилац за организовани цриминал Миљко Радисављевић и начелник Службе за борбу против организованог криминала Светислав Бата Ђуровић опструишу истраге о корупцији и криминалу.

Најављена борба против корупције, и по наводима Информера, изгубила је смисао, јер се истрага води и окреће око само три спорне приватизације и две фирме.

Нема више никакве сумње да је најављена борба против корупција и криминала смишљена превара оних који су унапред знали да имају задатак да заштите најорганизованију и најбестијалнију пљачку у историји Србије, која је извршена под капом Демократске странке и њеног председника Бориса Тадића.

Организација Global Financial Integrity (GFI) из Вашингтона је у свом извештају од децембра 2012. објавила табелу на којој су рангиране државе по илегалном изношењу новца из њих, у периоду од 2001. до 2010. године. Србија је на високом месту са просеком од 5,144 милијарде долара годишње, односно преко 51 милијарде долара за посматрани период!

GFI у својим извештајима прати само токове новца преко банковних рачуна, а не врши процену колико је пара из неке земље изнето у готовини, тако да је укупна сума изнетих средстава далеко виша од објављене. Новац о коме се ради није зарађен само класичним криминалом, већ и кроз корупцију и утају пореза. Претпоставља се да је за последњих десет година Србија, од људи из извршне власти и партијске номенклатуре опељешена за више од 70 милијарди евра!

Громогласно најављена борба против организованог криминала показала се као добро осмишљена превара, да се опљачкане паре сачувају. И најављивачи огорчене борбе сада су се нашли у смртном страху, јер схватају да нико жив у Србији не верује да су им намере биле искрене. Најављивачи су се прерачунали – очигледно су мислили да ће брзо оборити сопствену владу, а предајом Косова добити пуну подршку западно-европских елита. Али…

Већ две године Таблоид упорно описује погубни утицај Миодрага Ракића, бившег шефа кабинета бившег председника Србије Бориса Тадића. Овај анонимус, из Тадићеве пачје школе, постао је најмоћнији човек у држави захваљујући чињеници што се Борис бавио личним животом, и промоцијом у иностранству, препуштајући Миодрагу Ракићу, шефу свога кабинета, да као секретар Савета за националну безбедност, дакле као техничко лице, стави под своју шапу службе безбедности и српску полицију! Директори Војнообавештајне, Војнобезбедносне и Бездоносно информативне агенције и директор српске полиције Милорад Вељовић, позивани су, уз понижавајући процедуру код малог скота да добију задатке да прате и шпијунирају виђеније грађане, новинаре, банкаре, бизнисмене и политичаре, и да њихова досијееа неовлашћено њему предају.

Да подсетимо: Миодраг Ракић је годинама рекетирао сваког за кога је од полиције био обавештен да има новца. Ко није платио одмах је по њега долазила полиција! Похлепа господина Ракића постала је несносна. Он је опљачканим парама плаћао опозиционе лидере, тајно их снимао, и упућени тврде да се овај болесни скот наслађивао док их је, касније гледао на снимљеном материјалу.

Мало ко се усудио да одбије Ракићеве ”потребе за новцем”. Учинио је то, поуздано се зна, једино Мирослав Мишковић, коме Ракић није могао да се освети, јер га је у томе осујетио његов шеф Борис Тадић, који није желео да мери реп богатом Србину. И Мишковић је ухапшен по налогу Миодрага Ракића. Сматрајући да може да ради шта год пожели, Миодраг Ракић је био најчуванија особа у Србији, после Бориса Тадића. А можда и од њега! Возила су га блиндирана кола.

Мафија има навике

По налогу Александра Вучића, Миодрага Ракића и данас чува чета војних полицајаца, а одељење БИА се бави контраобавештајном заштитом, овог на смрт болесног скота! Миодраг Ракић је пре три године у САД-у оперисан од рака простате, а том приликом одстрањена су му и оба тестиса. Болест се касније пренела и на плућа, али због страха да би Амери могли да га угасе, оперисано му је плућно крило у Бечу. Захваљујући неутољеној жељи да влада Србијом, као деташирани агент министарства спољних послова САД-а, Ракић је, прво, организовао смену Бориса Тадића у странци, у замену да он постане потпредседник партије, са планом да у кратком периоду, када Ђилас очисти и ослаби странку, он, као потпредседник, стане на њено чело, и потом загосподари! Сваке недеље иста група људи већа шта ће нам се десити. Ко ће бити облаћен, осрамоћен, ко ухапшен, а кога треба опљачкати.

Миодраг Ракић, са обезбеђењем под пуном ратном спремом, састаје се са старим друштвом – Снежаном Маловић, бившом министарком правде, Миљком Радисављевићем, тужиоцем за организовани криминал, Светиславом Ђуровићем, начелником Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије! На истом месту, у истој кафани. Мафија има навике! Када донесу тако важне одлуке, приступају реализацији. Са директором полиције Ракић комуницира на дискретнији начин. После те налоге извршавају руководиоци СНС-а.

Нема никакве истраге која би утврдила откуда Мирку Цветковићу, бившем директору Агенције за приватизацију, (коме су већина приватизационих уговора поништени), и бившем председника Владе Србије толики новац. Његова милијарда евра је на иностраним рачунима, а упућени тврде да је стари лисац сакрио неколико милиона у кешу. За кауцију, што би рекао Срећко Шојић!

Тужилац Миљко Радисављевић руководи радом истражних тимова МУП-а Србије. По закону они могу предузети само оне преткривичне радње, за које им сагласност изда тужилац Радисављевић. По закону, полицијски службеници предистражне радне могу спроводити и уз сагласност вишег јавног тужиоца, али је Миодраг Ракић на то место у Београду поставио, такође, свог, поузданог човека. Полицијски службеници би могли да ”сарадника” који би поступио по њиховим предлозима за предузимањем предистражних радњи, нађу међу заменицима у Вишем јавном тужилаштву у Београду, али их, очигледно, ометају и проповедници борбе против корупције и организованог криминала.

Уз сагласност и покриће руководства Српске напредне странке Драган Ђилас је и даље градоначелник Београда, који наставља да болесно пљачка суграђане са позиције градоначелника. Више од милијарду и двеста милиона, колико их је набрао Ђилас, не привлаче пажњу ни специјалног тужиоца Радисављевића, ни истражног тима за борбу против криминала и корупције. Магазин Таблоид је објавио серијал текстова, наводећи, документовано, колико је градоначелник Београда ојадио буџет и завио грађане у црно, малтретирајући до бесмисла, почев од градског превоза до пујдања комуналне полиције на изгладне суграђане.

Сведок – покајник

Ђилас је и даље обесан. Он је, за сада, под пуном заштитом Српске напредне странке, боље рећи њеног Председништва. Одборници Скупштине града Београда, из редова СНС-а упутили су писмо Таблоиду у којем тврде да им је забрањено да ”таласају” и критикују рад градоначелника! По налогу Миодрага Ракића забрањено је полицији истраживање пљачки Министарства одбране и бивших челника, министра Драгана Шутановца, његовог кума Илије Пилиповића и сарадника. На опште запрепашћење јавности и војних служби безбедности, директор СДПР-а Југоимпорт, бивши удбаш Стеван Никчевић, организатор убиства новинара Славка Ћурувије, амнестиран је и постављен за државног секретара у министарству за трговину и туризам, као кадар СНС-а! Ова злоћудна амнестија показала је сву злочиначку спрегу врха СНС-а и банде из Демократске странке, коју предводи Миодраг Ракић, њен потпредседник. И док Србија преживљава најтеже дане у историји, Миодраг Ракић, са својом групом прави планове за њено даље ”кастрирање”. Ако, и треба нам тако!

Док је Ракић терорисао службе безбедности, његова миљеница, министарка правде је са својим љубавником тужиоцем Миљком Радисављевићем, такође убирала милионе. Преко начелника СБПОК-а, Бате Ђуровића, земљака Дарка Шарића, Маловића и Радосављевић добили су од овог бјелопољца новац за куповину стана у Вашингтону, под изговором да се склоне, због бојазни од одмазде због обрачуна с нарко дилерима! Да се склоне у стан који су им купили они које они, наводно, прогањају!

Разговори ове бахате групе криминалаца у кафани под Авалом, који су прислушкивале и српске службе безбедности, личе на разговоре обичних јајара и превараната. Али, нажалост, они, са неподношљивом лакоћом, све своје злочиначке планове и остварују. Полицијски службеници из СБПОК-а потврдили су уредницима Таблоида да је њихов начелник Ђуровић све налазе и задокументоване истраге односио Ракићу на увид. Срећом, скоро све те истраге су умножене, тако да би Ђуровић, ако не утекне у Црну Гору, могао бити сведок-покајник.

Na jednom od sastanaka kojim je rukovodio Rakić, on je drsko zapretio ”promoteru borbe protiv korupcije” da njihovim sudijama i tužiocima ne sme da fali dlaka s glave. Svi će ostati na svojim mestima, naredio je uškopljeni skot. И би тако. Само је Снежана Маловић замолила да се смени Ната Месаровић, јер јој се замерила, није хтела баш све да је слуша. И би тако! Загорку Доловац, јавног тужиоца Србије, која је изабрана на исти начин као и госпођа Месаровић, нико не сме ни да прозове! Званична супруга тужиоца Радисављевића је члан Демократске странке, и јавно се у партији хвали да јој муж чашћу (!) гарантује да ником од бивши функционера ДС-а ни длака с главе не може да фали! Дакле, Миодраг Ракић, нестатусни ”координатор” свих служби безбедности, и даље руководи Србијом, приближавајући је смртном исходу, којем га води и његова болест!

Римске баханалије

И док напредњаци, као папагији (извињавамо се поштеним члановима ове странке) понављају Ракићеве заповести, и штите криминалце и њихових 70 милијарди евра, Ракићева мафија се реорганизује и престројава за поновно преузимање власти. Осим што је маргинализовао свог бившег шефа Бориса Тадића, који је такође смртно болестан, Ракић је од шефа дистанцирао Борису одане људе, попут Душана Петровића и његове организоване групе. Ракић је саопштио да Петровић није кооперативан, да је зарадио много пара, а да, наводно, он и Борис нису били са тим упознати (сигурно би га рекетирали). На миру Ракићева група чека да странку прво очисти Ђилас, да у њој остану само њима одани криминалци, али без пара, јер са онима који имају стотине милиона не могу потпуно да владају.

У Ракићевој немилости су и ”бизнисмени” Срђан Шапер, друг из детињства Бориса Тадића. Предпоставља се да Шапер, који је патолошка циција, није дао ”прилог” новом куму ДС-а за њихову породицу!

Под посебном заштитом је нова жена Бориса Тадића. А колика је стварна моћ Миодрага Ракића, сведочи и чињеница да је недавно дневни лист Курур објавио текст о Борису и Тијани Анђелић. Тијана је рођена је 20. октобра 1977. године у Београду, у браку Ирене-Весне, психолога, и Борислава, машинског инжењера, полиглоте, филмофила… Има пет година млађу сестру Јелену која је стручњак за маркетинг. Борис Тадић је Тијани био разредни старешина у гимназији.

Када је бивши председник поново срео своју бившу ученицу, пожелео је да му и она буде љубавница. Пре ње у кревет је водио ученике који су са њом били у разреду. Њих је постављао за министре, саветнике. Тијана је, као кадар Демократске странке постављена за директора Лутрије Србије! Опељешила је државну лутрију за стотину милиона евра, од тога је само Ђилас узео чистих 50 милиона! Почетком прошле године Тијана Анђелић се породила у Риму! Родила је дете Борису Тадићу. Амбасадорка Србије у Риму Ана Хрустановић, бивша портпаролка Бориса Тадића у министарству одбране Србије, док је он био министар, која је била такође Борисова љубавница, коју је он утрапио сину бивше градоначелнице Београда Радмиле Хрустановић за жену, организовала је Тијанин порођај, и посету Борисову болници у Риму. Трошкове порођаја платила је Амбасада Србије у Риму! Борис је уписан као отац детета.

Када се појавило вечерње издање Курира на сајту. Миодраг Ракић је звао функционера СНС-а у Лондон, који је био у званичној посети. Он је одмах звао власника Курира, помињући Милорада Вељовића, и у штампаном издању текст о ванбрачној заједници Бориса Тадића и његове бивше ученице није се појавио. Уништен је цео тираж, а текст на сајту Курира био је до поднева, следећег дана. Курир контролише група око Душана Петровића, која је хтела да покаже право лице бившег Господара Србије.

Већину медија у Србији Миодраг Ракић и даље контролише. Чиме онда влада човек без тестиса? Упућени знају одговор – својим чмаром. Педерске везе су јаче од државних, национални и породичних интереса и обавеза.

 

Извор: Таблоид

Коментари (1)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Каква Србија – такав и владар!

Напиши коментар