Србија

Пропао план Ђиласа и Тодорића да униште Ер Србију

У свом извештају Европска Комисија је похвалила напредак у области развоја ваздушног саобраћаја

У свом извештају Европска Комисија је похвалила напредак у области развоја ваздушног саобраћаја чиме је демантована теза председника ДС Драгана Ђиласа и Владимира Тодорића који је данима на свом твитер налогу „ликовао“ како ће српском националном авио превознику бити забрањено да лети на ваздушном простору САД и ЕУ.

Кампања демократа је настављена и данас у једном „озбиљном“ дневном листу у коме се тако се тврди да зог Итихада авиони Ер Србије неће моћи да лете у земље Европске уније.

Тодорић је тврдио да се то догодило јер није објављен уговор о сарадњи компанија „Итихад“ и „Јат“ и зато што се не знају њихови власнички односи – не зна се да ли је реч о заједничкој компанији или је једна власник удела у другој. Међутим, најновији извештај Европске комисије ни једног тренутка се није осврнуо, а на овакве тврдње, и шта више похвалио је напредак Србије у области ваздушног саобраћаја.

Према наводима Комисије Србија је урадила доста у области развоја ваздушног саобраћаја, усвојено је укупно 16 имплементарних регулатива. Директорат Цивилног Ваздухопловства Србије објавио је и усвојио листу превозиоца којима је забрањено да обављају операције на територији ЕУ. Учињен је значајан напредак у испуњењу захтева у оквиру првог транзиционог периода Уговора о заједничкој европској авио-области (ECAA), поготово у областима економске регулације и безбедности.

Оформљено је и државно тело које се бави повећањем и заштитом права путника у ваздушном саобраћају. Србија је позитивно оцењена у области ваздухопловне безбедности од стране Европске агенције за безбедност авио-саобрацаја (EASA) у октобру.

Према наводима EASA, Директорат Цивилног Ваздухопловства почео је и са имплементацијом регулатива ЕУ када је у питању лиценцирање летачког особља. Такође, Директорат примењује све корективне акционе планове у сагласности са препорукама EASA, наводи се у саопштењу Европске Комисије.

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Tako je propalo sve od DS-a.

Напиши коментар