Србија

Цео злочиначки СПО за столом Обаме

На традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону представљаће нас деветочлана „делегација“

spo-vuk-draskovic-danica-obama

Ове године, за трпезом код америчког председника Барака Обаме, на Молитвеном доручку, који се традиционално одржава сваког првог четвртка у фебруару, наћи ће се чак девет гостију из Србије.

Интересантно је да ће најзаступљеније политичке опције бити криминална организација СПО злочинца Вука Драшковића и СДПС Расима Љајића, које ће имати три, односно два представника. Из СПО иду лидер странке, Даница Драшковић и посланик Александар Југовић, док су из СДПС позив добили потпредседник парламента Владимир Маринковић и градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић.

У САД путују и министар спољних послова Ивица Дачић, шеф посланичког клуба СНС Зоран Бабић, председник СЛС и посланик у косовској скупштини Слободан Петровић и српски бизнисмен и лидер СНП Ненад Поповић. Гости из Србије ће током четвородневног боравка у САД, како напомињу, имати низ састанака са партнерима из Стејт дипартмента, Сената и Конгреса.

Махмутовић каже да ће се у Вашингтону залагати да у Нови Пазар, али и целу Србију привуче нове улагаче, док ће Поповић као главну тему сусрета наметнути заштиту српске имовине на КиМ.

Бабић нам је рекао да ће са домаћинима и другим светским политичарима разговарати о ставовима Србије о многим актуелним питањима. Трошкове наших парламентараца у САД сноси републички парламент.

Коментари (3)

 1. Зоран требињац каже:

  Наједитесе задње вам било!!!

 2. Aleksandar каже:

  Cim se vrate u bajbukanu, utvrditi sta su pokrali i sve im oduzeti. Stace im tolika imovina.

 3. Зоран са Космета каже:

  Од 1999. године српски гости на молитвеном доручку уписују се црним словима у књигу српске историје!
  Како и приличи, Махнити Вук и његова ружна половина постадоше део инвентара.

Напиши коментар