Досије

АМЕРИЧКИ ПИЛОТ ОТКРИВА: Срби погодили још један Ф-117!

Информација која се крила више од 20 година!


Фото: printscreen Youtube

Пре више од 20 година, 27. марта, оборен је симбол америчког војног престижа, невидљиви Ф-117. Заснован је на Have Blue технологији која представља неизоставни део производње невидљивих борбених авиона. То је једини авион тог типа да је до данас оборен, међутим, да ли је једини који је погођен?

Пензионисани пилот и потпуковник америчке војске Чарли Хајнлајн некадашњи пилот Ф-117 авиона, потврдио је да су Срби погодили 2 авиона овог типа, али да је то вешто скривано.

Други Ф-117 није оборен изнад територије СР Југославије, већ је успео да се врати у војну базу у Немачкој. Иначе ови авиони су прво ишли до Мађарске где их је чекао танкер са горивом, да би након тога кренули у напад који је у просеку трајао између 30 и 45 минута.

У оквиру ових злочиначких акција, један од задатака био је да се гађају инсталације за комуникацију, мостови, фабрике, зграде за које су службе сматрале да се тамо налазе високи званичници.

Пензионисани пилот наводи да се не зна тачно када су Срби погодили други Ф-117. Међутим, неки извори наводе да се то десило 30. априла 1999. године.

geopolitics.news / redportal.rs

Напиши коментар