Вести

ЖИВИМО У ЧЕТВРТОМ РАЈХУ: Притајени нацисти тајно обнављају Хитлерову државу!

Могућност да живимо у свету у коме полуге моћи држе, или ће у потпуности тек држати, људи које је лично Адолф Хитлер овластио да успоставе његов систем на глобалном нивоу, није реална али је свеједно невероватно примамљива великом броју људи који воли мистерије и теорије завере

hitler

Лешеви Другог светског рата се нису ни охладили, рушевине Трећег рајха нису биле ни рашчишћене, а неки су већ били почели да параноишу о тајном плану да се оснује Четврти. Теорије завере у овом правцу и данас постоје, а односе се само једним делом на стварање нове немачке империје.

У том контексту, у контексту немачке нације, неонацисти данас имају визију успоставе земље идентичне Хитлеровој творевини која предлаже да Немци набаве нуклеарно оружје и користе га да поврате територије изгубљене након последњег глобалног конфликта, али наравно и за стварање „аријевске надмоћи“ у свету, освајања „лебенсраума“, односно „животног простора“, борбе против Јевреја, и тако даље.

Ово би на концу требало да доведе до креације уједињеног Западног империјума, који би обухватао „бели свет“ од Лос Анђелеса преко Вашингтона и Лисабона па даље до Владивостока.

https://www.youtube.com/watch?v=atrhoW0yIws

Међутим, ово није толико интересантно. Далеко је занимљивија хипотеза коју је 2008. године изнео амерички аутор Џим Марс у својој књизи „Успон Четвртог рајха: Тајна друштва која прете да преузму Америку“.

У њој, он расправља о могућности да су преживели чланови Трећег рајха, заједно са симпатизерима из САД и других земаља, након што су добили уточиште почели са радом иза кулиса а са циљем обнове барем неких нацистичких принципа, пре свега у Америци, али и у другим деловима света. Све наравно по већ унапред смишљеном плану од стране Адолфа Хитлера, као део организације „ODESSA“.

Неки од њих су милитаризам, фашизам, освајања и ратови, раширено шпијунирање грађанства те коришћење корпорација и пропаганде за контролу националних интереса и идеја. Филм „Момци из Бразила“ се бави управом оваквом теоријом завере.

Да би ово доказао, он указује на немачке научнике који су доведени након Другог светског рата у САД где су дали огроман допринос даљем технолошком напретку света у целини, али указује и на преузимања и стварања великих пословних конгломерата од стране бивших нациста и њихових присталица, како у Европи тако и Америци.

Некако између те две приче налази се и бојазан да је велика криза у Еурозони довела добродржећу Савезну Републику Немачку у позицију континенталног лидера, који диктира послове осталих чланица како ове монетарне уније тако у Европске уније у целини.

Бивши пољски премијер Јарослав Качински оптужио је тако Берлин да планира да анектира делове његове земље, а један британски новинар је пре неколико година приметио да тамо где Хитлер није успео војно, савремени Немци успевају путем трговине и финансијске дисциплине. Добродошли у Четврти рајх.

Коментари (1)

  1. Zoran каже:

    Све је могуће. Само ми није јасно како хоће да направе Четврти рајх, када се Хића залагао за чисту немачку расу, а сада је Немачка препуна Турака, Арапа , Црнаца и других обојених , који су им карали Немице. Укратко, Немачка је пуна мешанаца. Логичније ми је да једна мања групација светских хоштаплера хоће да пороби цео свет: економски , а ако то није могуће, онда војно. У суштини, биле где да уђе страни капитал, то је већ рат за јефтине ресурсе и ту се “пакују” сукоби, мењају непослушне владе, итд.

Напиши коментар