Свет

Ако НАТО нападне Русију, у Европи ће остати само бубашвабе

У случају НАТО напада на Русију, доћи ће до пуне употребе руских потенцијала, а противракетна одбрана коју Алијанса размешта по Европи биће уништена прва, упозоравају руски војни стручњаци.

Владимир Путин

Стручњак из Центра за анализу стратегија и технологија Михаил Барабанов истиче да је примена средстава ваздушног напада над територијом Русије практично немогућа, јер би одмах изазвала нуклеарни одговор.

„Ако буду лансиране крстареће ракете или ако дође до масовног полетања бомбардера, једино што је могуће јесте одговор пуним капацитетом нуклераних снага“, предвиђа он.

Противракетна одбрана коју НАТО размешта у Европи такође је, према тврдњама стручњака, немоћна у случају сукоба са Русијом. Такви објекти први ће бити уништени.

Карактеристике савременог ракетног наоружања, као што је систем „Искандер“, омогућавају да се питање објеката Противракетне одбране „реши за неколико минута“, тврде војни стручњаци.

Остаће само бубашвабе

Аналитичар Радио-телевизије „Звезда“ Дмитриј Јуров наводи да ће „сваки покушај решавања питања са Русијом војним путем довести до тога да ће држава-агресор бити збрисана са лица Земље за само неколико минута“.

„На таквој територији после могу да живе само бубашвабе. Са овим ставом се неће сложити бројни квазистручњаци за Русију са друштвених мрежа, који су на интернету одавно однели победу на свим фронтовима“, истиче Јуров.

НАТО да победи Русе?

Разне теорије квазианалитичара који по друштвеним мрежама пишу о могућој победи НАТО-а и брзом покоравању Русије јесу бесмислице које немају везе са реланошћу.

Тако је један „аналитичар“, наводни потпуковник америчке војске, објавио да Пентагон планира да освоји Русију „за десет до 20 дана“.

Ову вест објавили су први украјински медији, пренели су је сви главни медији, а испоставило се да Пентагон никад није чуо за тог „стручњака“.

Пијанице, отрезните се

Они који тврде како је могуће да НАТО победи Русију у директном судару не узимају у обзир реално стање ствари – распоред снага, степен заштићености кључних објеката, слабости западних стелт бомбардера, који лете само тамо тамо где нема противваздушне одбране.

Планови о освајању Русије пишу се у стању пијаног лудила, а аутори немају појма о томе како функционишу војне технологије, наводе руски аналитичари.

Реномирани стручњаци упозоравају да би се војни сукоб између Русије и НАТО-а за неколико часова претворио у размену нуклеарних напада, што никоме не би донело ништа добро.

 

СРНА

Коментари (1)

  1. Мизантроп каже:

    Па нису могли осиромашену, осрамоћену и уништену Србију да освоје , скоро три месеца… А маштају о Русији 🙂

Напиши коментар