Свет

НАТО ПАКТ ПЛАНИРА ОКУПАЦИЈУ СРБИЈЕ?! Тврде да им треба 72 сата да нашу земљу ставе под пуну контролу!

Председавајући Војног одбора НАТО пакта генерал Петр Павел у стратегији одбране од ‘руске агресије’ наводи да је у првој фази сукоба потребно неутралисати претњу из Србије

nato-sad-okupator

Војни одбор НАТО пакта, на чијем челу је чешки генерал Петр Павел, разрадио је стратегију одбране од евентуалне ‘руске агресије’ у којој се најозбиљније разматрају и планови за окупацију Србије!?!
Како сазнајемо у одлично обавештеним дипломатско-безбедносним изворима, аналитичари НАТО процењују да би им у првој фази отвореног сукоба са Русијом највећи проблем у Европи правила Србија која је, како се наводи, ‘верни руски савезник’ и у којој је огромна већина грађана ‘фанатично на страни Москве’!

Фанатично за Москву

Генерал Петр Павел, који је прошле суботе после НАТО самита у Сплиту отворено запретио Србији и Републици Српској ратом због ‘опасног руског утицаја’ (погледајте оквир), у стратегији одбране од Русије навео је процену да би за ‘неутралисање српске претње’ било потребно највише 72 сата!?!

– У поверљивој документацији Војног одбора НАТО наводи се процена да би у случају ‘крајње нужде’ Србија могла да буде стављена под ‘пуну контролу’ за највише три дана. Таква процена темељи се на уверењу да Србија не би могла да пружи дуготрајни отпор инвазији која би кренула из свих земаља чланица западног војног савеза у окружењу, дакле из Хрватске, Мађарске, Румуније, Бугарске, али и са територија које НАТО држи под пуном контролом, из Македоније, Црне Горе и са Косова! – преноси наш саговорник, иначе западни војни дипломата са вишедеценијском каријером.
Према његовим речима, овај план НАТО пакта је ‘крајње услован’ и никако не значи да ће Србија заиста и бити окупирана.

– Ово је план који би се активирао само у случају отвореног рата НАТО и Русије и само у случају да се Србија у том рату отворено стави на руску страну. Дакле, крајње хипотетички сценарио је у питању… Ипак, важно је знати да НАТО у ратним плановима има и планове за окупацију Србије – објашњава наш саговорник.

Званично, нико није хтео да коментарише наша сазнања. Ипак, на другој страни, аналитичари и стручњаци кажу да их овако нешто, нажалост, нимало не изненађује. Безбедносни стручњак Џевад Галијашевић истиче да Павел очигледно гања руске духове по Балкану.

– Та Алијанса није чувар мира, већ масовни убица! Цела ова стратегија је само претња и пропаганда одвраћања, наравно да они не могу да униште војну Србију за 72 сата. Могли би да из Хрватске или из Бонстила на Косову, где је највећа НАТО база, бомбардују фабрике и мостове, али ништа више од тога – истиче Галијашевић и додаје да је морал српске војске на јако високом нивоу.

Упалили све аларме

Професор Факултета безбедности Дарко Трифуновић за Информер каже да су НАТО заиста упаљени сви аларми и израђене разне стратегије одбране од “руске агресије”.
– Могуће је зато да постоји и ова која предвиђа неутралисање претње из Србије. Што се Србија буде више приближавала Москви, све више ће бити на мети НАТО – закључује Трифуновић.

Генерал Павел нам већ претио ратом!

Како је Информер већ писао, генерал Петр Павел је после конференције Војног одбора НАТО пакта у Сплиту у суботу 17. септембра рекао да Србија и РС због све већег “руског утицаја” представљају озбиљну претњу чланицама НАТО на Балкану! Он је нагласио да је Балкан и даље “потенцијални извор крвавих ратних сукоба”!

Генерал Павел је најавио и војнотехничку помоћ чланицама НАТО, а највише усташком режиму у Загребу!?
– Опасност од сукоба на Балкану и даље је јако велика. Ситуација у овом региону је далеко од стабилне. Балкану данас прети исламски тероризам, али и опасни руски утицај – “објаснио” је генерал Павел разлоге за наоружавање Загреба и претњу Србима.

Крвожедни НАТО генерали прижељкују рат

Бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић поручује да се НАТО тресе тло под ногама, јер су одавно изгубили разлог свог постојања.

– НАТО генерали и даље мисле да је ово свет из периода после Хладног рата, када су САД биле једина светска сила, па иду из грешке у грешку. Уместо да схвате да с Русијом, Кином и земљама БРИКС треба да имају партнерске односе, они прижељкују нови рат. Суштина тога је стварање профита за америчку војну индустрију. Запад има много оружја, али немају много мудрости. Игноришу чињеницу да нису решили ниједан рат у који су се укључили, већ су их само продубљивали – подвлачи Јовановић за Информер.

Коментари (4)

 1. PSRO 55 каже:

  Jako smo oslabljeni prosto je nestao ratnički mentalitet kod mladih nema emisija sa vojnim karakterom za mlade nema predvojničkih obuka nema obaveznog sluzenja vojnog roka …prvo natalitet pa veci znacaj vojske u društvu ovako NEVALJA

 2. loner wolf каже:

  72 sata ? 24 je više nego dovoljno…

 3. dragan каже:

  Nažalost, ove procene su sasvim verovatne i jako realne. Vojska Srbije je sistematski i sistemski potpuno uništena i dovedena u poziciju “lovačkog društva”. Veliki broj jedinica je ugašen i rasformiran, a ono što je ostalo je desetkovano i toliko smanjeno da ne predstavlja iole ozbiljnu vojnu snagu. Kadar sa ratnim iskustvom je masovno penzionisan i bukvalno proteran iz vojske. Isporučivanjem Haškom tribunalu najzaslužnijih srpskih generala moral ljudstva je doveden na najniži mogući stepen. “Profesionalizacija” vojske se svela na potragu za kakvim-takvim sigurnim poslom, a u slučaju ozbiljne najave rata bar pola “profesionalaca” bi napustilo vojsku u par dana. Žene u vojsci kojima se sada diče su u ratnim dejstvima uglavnom neupotrebljivi kadar. Sistemi naoružanja, pre svega protivvazduhoplovne odbrane, su zastareli i ne predstavljaju nikakvu zaštitu teritorije. Rukovodstvo države i vojske ama baš ništa ne preduzima kako bi se ovo jadno i čemerno stanje odbrane koliko-toliko popravilo. Dakle, procena da Srbija pada za 72 sata je više nego realna, hteli mi to ili ne. Tek potom, stvaranjem ilegalnih paravojnih sastava mogu se nanositi kakvi takvi gubici agresoru. Znači, Prle i Tihi…

 4. 124C41 каже:

  Ja sam nedavno razgovarao sa jednim našim kapetanom koji mi je bio rekao da VS nije uništila i pretopila sve svoje naoružanje i da imamo čime da se branimo, da je to oružje ostavljeno u kasarnama i bazama i da se čuva u slučaju rata. Kako mi je on rekao da VS može da u kratkom roku povrati sve nekadašnje jedinice koje su postajale od 1999 do 2006 godine, koje su bile u stanju da poraze kopneno(kako je tvrdio odavno i pukovnik Goran Jevtić u jednom od svojih pisanih članaka) i NATO i OVK, da li je to tačno da se ta vojna snaga može vratiti?

Напиши коментар