Србија

Зашто не судите убицама Срба?!

Најава тужиоца за ратне злочине Србије да ће ускоро започети са процесуирањем и оних злочина којима Хашки трибунал није успео да се позабави, наводећи случај Штрпце, наишла је на огорчење у Републици Српској.

Председник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС, Недељко Митровић каже да је и огорчен и разочаран податком да и после 20 година не постоји жеља да се процесуирају злочини против српског становништва.

Подсетимо, Злочин у Штрпцима догодио се 27. фебруара 1993. године када су припадници српских паравојних јединица отели групу путника из воза на релацији Београд-Бар.

Отети путници, 18 Бошњака и један Хрват потом су ликвидирани.

– Не спорим да је у случају Штрпце почињен несумњив злочин. Али, њега су починили екстремисти, а до данас не постоји жеља да се истраже злочини у Добровољачкој улици, Тузланској колони, Сијековцу или целој територији Сарајева иза којих је стајао читав систем – истиче Митровић и додаје да је изненађен чињеницом што више не постоји правна институција која би се бавила истраживањем тих злочина.

– Тужилаштво за ратне злочине Србије је самоиницијативно започело ове предмете, али и поред споразума око размене података са Судом БиХ, очигледно више не жели тиме да се бави. До сада смо барем знали на чијој страни су Наташа Кандић или Соња Бисерко. Сада излази на видело да је у истој групи и Владимир Вукчевић, али са једином разликом што је он део система и плаћа га народ Србије – закључује Недељко Митровић.

У Тужилаштву за ратне злочине Србије јуче нису желели да коментаришу ове наводе.

Коментари (4)

 1. PERO каже:

  vladimire gnusni zlocincu koi si nasao za shodno da srbima sudis jesi kad cuo za parotativno sudjenje jedano sudjenje za jedno da pojasnim kao razmena zarobljenika jedan za jedan .trebai si da se tog pravila drzis i da trazis kad vi budete sudili i mi cemo a jok vi sudite srbima a zapad vas tapse po ramenima i sprda vam se koji ste vi jadni izrodi koja vas je kucka okotila svi ste se okomili na patrite srpstva zato sto vam smetaju da daljnje izdaje i rasprodaju zemlje kopile jedno ,,,,,(sarbon i psi bi se posrali na njega )al doci ce srbi svima vama glave za sada je vucic usutko sve i svakoga al nece zadugo ,narod se budi budi se i bes crkve koja bila uvek uz narod sto sada izostaje ocigledno da se i u crkvu uvukla mafija i izdaja nacela pravoslavlja a narod ce i bez crkve se dici na ustanak ,,,vukcevicu zataskavate pocinjene zlocine nad srbima zarad zapada SUDICE SE VAMA SVIMA KAO VELEIZDAJNICIMA DRZAVE SRBIJE …..

 2. salko каже:

  gorije od pavelica

 3. janko каже:

  Poserem mu se na jarecu bradu

 4. Serbon каже:

  Ovoga zlocinca sa slike cim se mogne iseckati na sitne komadice i dati psima da se najedu.

Напиши коментар