Србија

Вучић тврди: У Србици никада није било Срба

Замислите у каквој су се апсурдној ситуацији нашли Срби на Кoсову и Метохији. Срби који су се вратили на своја огњишта у Србицу, доживели су да их од представника власти у Србији, првог потпредседника Владе Александра Вучића, брани ни мање ни више но један од команданата терористичке ОВК-а, а сада градоначелник Србице – Сами Љуштаку.

Срби у Србици којих се Вучић јавно одрекао

 

Александар Вучић је гостујући у емисији “Став Србије”, изјавио да у Србици никада није било Срба, изузев представника власти и тиме се одрекао и Срба који су тамо живели и опстајали и поред јаких притисака Шиптара и однарођене власти и уједно негирао топоним “СРБИЦА”. Па зашто се господине Вучићу зове Србица, ако никада није било овде Срба?

Ево неколико основних података и о терористи Самију Љуштакуу, које у својој архиви држи ДБ Србије, а који сада као “градоначелник” Србице “брани” Србе који тамо живе од Александра Вучића.

САМИ (Миљазим) ЉУШТАКУ:

Рођен је 20. фебруара 1961, у селу Доње Преказе, општина Србица. До пресуде Окружног суда у Приштини, он је осуђен, у одсуству, на 20 година затвора због кривичног дела тероризма. Заједно са Адемом и Хамзом Јашари, Фадилом и Нуредином Луштакуом, Сулејманом Селимијем и Реџепи Селимијем, Тахиром Јашаријем и Јакупом Нура, он је један од оснивача ОВК у региону Дренице.

Завршио је војну обуку у Албанији 1997 г., и учествовао у злостављању и масакру српских цивила који су киднаповани и одржани у кампу који се налази у селу Ликовац, општина Србица. Био је извршилац терористичког напада на полицијску станицу у селу Рудник, општина Србица, у 1998, као и на полицијски конвој у селу Лудовић, општина Србица. У том периоду, он је именован за заменика команданта Главног штаба ОВК у зони оперативе Дреница, са седиштем у селу Ликовац, општина Србица, и за одређено време вршио дужност команданта ова оперативне зоне.

Касније, Хашим Тачи именовао га је за команданта 2. оперативне зоне у региону Призрена (Паштрика). У исто време, он је изабран за заменика шефа тајне службе Косова где је, између осталих дужности, био задужен за ангажовање добровољачких јединица из Дренице, које су послате у регион Бујановца, Прешева и Медвеђе, у циљу извођења терористичких напада. Због повећаних терористичких активности које су за последицу имале да дестабилизују безбедносни статус КиМ и на иницијативу представника америчке администрације, 6. јула 2001, Љуштаку је отпуштен са места команданта КЗК-а и забрањено му је ношење ватреног оружја. За кршење ове забране, он је одведен у притвор од стране КФОР на испитивање.

Након тога, он је напустио регион општине Србица, плашећи ухапшене који су имали намеру да сведоче о његовим криминалним активностима током и након оружаног сукоба на КиМ, и проводи већи део 2002 у Албанији, у граду Куксу. Његова породица једна је од најутицајнијих у региону Дренице и блиско сарађује са Хашимом Тачијем, Силејманом и Реџепијем и Селимијем и Џавитом Халлитијем, који играју значајну улогу у организованом криминалу на КиМ. Он је на америчкој “црној листи” организација и појединаца којима су, због својих терористичких активности, ограничени приступи финансијској помоћи, односно, који не смеју да уђу у САД.

Од кога сада да се овај српски народ брани у Србици: од представника своје власти у Србији који их је избрисао са списка живих или од терориста који сада на овим просторима врше реалну власт, а који су до јуче убијали и зверски мучили Србе, нападали полицијске патроле и трговали српским органима.

Наравно, све су то добро упаковали и искористили антисрпски медији, “Глас Америке” који у свом извештају приказују Тачијеве Србе (ткзв. министра Далибора Јевтића) и шиптарског терористу Самија Љуштакуа као спасиоце овог српског народа који крајњим напорима и љубављу према својим огњиштима чува државу Србију на КиМ. Господе спаси

Приказан је видео извештај “Гласа Америке” који тенденциозно представља Тачијеве Србе и терористе као спасиоце Срба повратника у општину Србица, а опет с правом прозива преставнике власти у Србији да се не одричу свог народа на КиМ. Сви су на добитку, само је народ на КиМ на губитку.

Коментари (3)

  1. ljubinka stojadinovic каже:

    Sada vam Vucic kriv,on je samo posledica titove udbe.godine 1978 dodje zena u ambulantu i sva drhti.Izmerim joj pritisakTA:278/126,pitam je sta se desilo.Poce da se jada,:Izbegli smo sa Kosova,sin i dva unuka,majka im umrla.Dosli iz skole i placu deca im vicu :siptari.siptari i gadjaju ih sa busenjem,Tamo na Kosovu su im vikali Srbi ubicemo vas sve.eto ne mogu vise,tamo su srbi i biju ih,ovde u ljigu siptari ibiju ih.Reci mi dete gde da idem da ih vodim?Ja se dignem,napisem prijavu i posaljem u SUP..Odgovor; E to je ona doktorka sovinista,pocepaj to da nemamo posla sa saveznim supom.Znaci ja sovinista prate me ,placaju dousnike i pokojna tetka Zorka kafedzijka mi kaze :Jedna osoba mi je rekla da bi dobro bilo da odes negde ,jer ce te uhapsiti.Pitam zasto;pa mnogo teras srpstvo.E pa braco srbi drzite vaseg titu na Dedinju,a Drazu u krecani pa neka ide kako ste skuvali,tako ce te i jesti! Jos trazim kosti moga oca koji je otisao sa cetnicima,Plase se da otvore arhivu,fukare…

  2. Luka каже:

    Pa ako je ovo tacno onda ja nisam Srbin, ni moj otac nije Srbin, a ni deda i 19 generacija pre njega, pa dal je moguce da je tolki licemer, pobijeno nas je dole mnogo kroz vekove da ne bi odlazili odatle i on kaze nije bilo. Srami se Srbijo ko te predstavlja, u oakvim trenucima sram me je sto sam Srbin…

  3. Dragan каже:

    Ako je ovo tacno, onda je Vucic jedna obicna budala.Treba ga staviti na mesto Direktora RR Srbije, na mesto koje je obavljao njegov otac za vreme MMarkovic. Ovo sto obavlja sada . . . definitivno ne zna!

Напиши коментар