Србија

Ухапшене вехабије усред Шумадије

Безбедносно информативна агенција ухапсила је четворицу вехабија и војног пензионера Томислава П. у чијој кући је пронађена већа количина оружја и муниције

Војни пензионер Томислав П. и још четворица вехабија ухапшени су у акцији Безбедносно информативне агенције у селу Босута код Аранђеловца.

Приликом претреса припадници БИА су у кући Томислава П. пронашли већу количину „шкорпиона“, муниције, бомби…

– Томиславов син Горан оженио се муслиманком, и прешао у ислам. Пре одређеног времена добили смо информацију да се у њиховој породичној кући скупљају мушкарци налик на вехабије, ошишани до главе, са белим капама, брадама и да ту скривају оружје. После опсежног рада на терену и провере ове сумње су се показале као тачне и спроведена је акција – каже извор.

Један од житеља Босута рекао је  да су се мештани узнемирили кад су видели да Горан у породичној кући окупља вехабије.

– Људе је почео да хвата страх и паника јер су често овуда пролазили зелени „мерцедеси“ новопазарских таблица са необичним путницима. Чак и после хапшења прошао је један, осмотрио ситуацију и отишао – прича Т.Ј.

– Вероватно су мислили да ће у Шумадији остати непримећена њихова активност. И управо су рачунали на фактор изненађења – каже криминолог Златко Николић и додаје да су вехабије врло милитантна секта коју не трпе чак ни други муслимани. У БиХ имају своја читава села, закључује Николић.

Напиши коментар