Србија

УПОЗОРЕЊЕ: БИА вам противзаконито прислушкује Viber и WhatsApp!

Помоћу овог програма добрим хакерима, али и ИТ стручњацима у безбедносним службама доступне су поруке, слике и сви подаци који су послати преко ова два месинџера

BIA

Ни Viber ни WatsApp нису више сигуран начин комуникације јер су пре десетак дана српске безбедносне службе добиле хакерски програм којим може да се надзире комуникација на ова два месинџера.

Информација о проваљеним месинџерима брзо је процурила, па су припадници БИА, војних служби безбедности, високи функционери МУП, као и многи политичари инсталирали „Kakao“ месинџер као безбедан начин комуникације.

„БИА је недавно купила хакерски програм који је произведен у Француској, а кошта неупоредиво мање од званичне лиценце за надзор интернет видова комуникације попут Viber-a и WatsApp-а. Помоћу овог програма добрим хакерима, али и ИТ стручњацима у безбедносним службама доступне су поруке, слике и сви подаци који су послати преко ова два месинџера“, наводи извор листа.

Према његовим речима програм за хаковање купљен је на црно а када је информација процурила, безбедњаци су сви одреда инсталирали нови месинџер – Kakao.

„Очигледно је да је програм већ увелико у употреби чим људи из БИА и полиције избегавају да причају и шаљу поруке на Viber, а многи су упозорили и своје пријатеље бизнисмене и политичаре, па и ови сада по препоруци масовно инсталирају Kakao“, наводи добро обавештени извор.

 

Наше новине

Напиши коментар