Србија

Срби са КиМ одбацити споразум

Представници Срба са севера КиМ изјавили су након састанка у Патријаршији да им је поручено да су СПЦ и патријарх “сто посто уз српски народ на КиМ”, а да ће они данас од државног врха тражити да одбаци бриселски споразум

Представници Срба са севера Косова и Метохије изјавили су након састанка у Патријаршији да им је поручено да су СПЦ и патријарх “сто посто уз српски народ на КиМ”, а да ће они данас од државног врха тражити да одбаци бриселски споразум.

Они су позвали власт да одустане од споразума, који је, како наводе, неприхватљив за српски народ на КиМ и да се, ако то не може да учини Скупштина Србије, народ на референдуму изјасни о том акту.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић пренео је новинарима поруку са састанка – да су СПЦ и патријарх Иринеј “сто одсто уз српски народ на Косову и Метохији”, да ће подржати сваку њихову мирну борбу и миран отпор како би опстали и остали на Косову и Метохији и најавио протестни скуп у Београду уколико се њиховим захтевима не изађе у сусрет.

Састанку су поред Ристића присуствовали и заменик директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић, начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић и председници општина Лепосавић, Звечан и Косовска Митровица – Драгиша Васић, Драгиша Миловић и Драгиша Влашковић.

Они ће се у 12 сати у згради владе састати са премијером Ивицом Дачићем и првим потпредседником владе Александром Вучићем.

Напиши коментар