Србија

СРАМОТА! Апелациони суд у Београду ослободио још једног шиптарског терористу!

Апелациони суд у Београду је, због наводног недостатка доказа, ослободио оптужби шиптарског терористу Марка Кашњетија (60) из Призрена да је као припадник терористичке ОВК протеривао српске цивиле из тог града у јуну 1999. године, објављено је данас на сајту тог суда.

uck-ovk-siptarski-teroristi

Шиптарски терориста Кашњети је оптужен да је као припадник терористичке ОВК извршио кривично дело ратни злочин према цивилном становништву 14. јуна 1999. у намери да цивиле српске националности примора да напусте подручје општине Призрен.

Догађај се, према оптужници, одиграо 14. јуна 1999. године у Призрену у време прекида ратних дејстава између војних снага Савезне Републике Југославије и полицијских снага Републике Србије са једне стране и шиптарских терориста из наоружане терористичке банде ОВК и коалиције НАТО пакта са друге.

Предмет против терористе Кашњетија формиран је на основу фотографије коју је Тужилаштво за ратне злочине добило од оштећених.

На фотографији се, према тврдњама Тужилаштва, види како терориста Кашњети са још три терористе из шиптарске банде ОВК малтретира цивила коме су руке везане жицом на леђима, док га они ударају кундацима.

Међутим, по „налазу“ Апелационог суда, докази изведени у току поступка не указују са довољном сигурношћу да је управо терориста Кашњети лице које се налази на фотографији у боји.

Како се даље наводи у информацији суда, у одсуству непосредних доказа који би несумњиво или са довољном вероватноћом указивали на окривљеног терористу као лице које се налази на означеној фотографији, односно да је извршилац кривичног дела, суд сматра да нема довољно доказа за осуђујућу пресуду.

Тужилаштво за ратне злочине терети шиптарског терористу Кашњетија да је 14. јуна 1999. године око 11 часова зауставио возило „Југо 55″ у којем су се налазили оштећени Срби, наредио им да изађу из возила, претресао их, узео лична документа, новац и друге вредности, ударио једног од њих кундаком пушке у главу и везао им руке канапом, наводи се у оптужници.

Заједно са осталим НН шиптарским терористима из наоружане банде ОВК, претњом оружјем да ће их убити, спровео је заробљене Србе низ улицу ударајући их кундаком своје пушке по глави и телу, до дворишта једне куће, где их је противправно затворио и држао затворене више сати.

Са НН шиптарским терористом из наоружане банде ОВК, оштећене Србе је одвезао до призренског насеља Ортокол, зауставио возило, избацио их из њега и наредио им да оду у Србију, „уколико желе да остану у животу“, одузевши им притом возило и све ствари у њему.

Коментари (4)

 1. LOLI 53 каже:

  PA TO SU USLOVI ZA EUROPU JOS CEMO DA IH UBACIMO U ISTORIJU KAO HEROJE DOMACI ZADATAK IZ BRISELA MORA DA SE ISPUNI A TEK DOMACI IZ VASINGTONA SLEDI KAD SE PREMIJER VRATI

 2. dragan каже:

  pomaze BOG braco,to je sve trebalo OCISTITI jos 98,pa sad ne bi razmisljali o tome…sad je kasno.

 3. Тања каже:

  Ту не треба много размишљати када се потплате судије. Шиптар зна да би рођену мајку продали за 5 евра.

 4. Niski каже:

  TREBA UKINUTI APELACIONE SUDOVE I IZVRŠITI KOMPLETNU REFORMU SUDSTVA. SVE SUDIJE KOJE SU BILE PODMIĆIVANE OD STRANE TAKOĐE PODMIĆENIH ADVOKATA I NJIHOVIH KLIJENATA TREBA UHAPSITI I SUDSKI PROCESUIRATI I OSUDITI DUGOGODIŠNJOM ROBIJOM ZA PRIMER DRUGIM SUDIJAMA. NA NJIHOVA MESTA TREBA POSTAVITI MLADI POŠTENI I NEKORUMPIRANI KADAR….

Напиши коментар