Србија

Шиптарски терориста признао убиство полицајца Булатовића!

Шиптарски терориста и убица Берат Бужала, члан Тачијеве странке Демократска партија Косова и посланик у косовском парламенту признао је на свом Фејсбук профили да је убио полицајца Ивана Булатовића 1998. године. Бужала је написао: „Ја сам убио Булатовића“… “Онај ко је убио Булатовића је патриота – није убица“.

После хапшења седморице бивших припадника терористичке ОВК, такозване Дреничке групе, коју међународни тужилац Еулекса Маурицио Салустро терети да су током 1998-1999. године у злогласном логору Ликовац код Србице починили ратне злочине над цивилним становништвом, огласили су се бројни припадници те терористике организације, покушавајући да преузимањем одговорности изврше притисак на тужилаштво и суд.

Први су се огласили терористи расформиране ОВК, претећи да ће у понедељак организовати протесте у Приштини и свим већим градовима на Косову и Метохији. Придружила им се и Тачијева влада, саопштењем да се хапшењем припадника дреничке групе „нарушавају углед и достигнућа Косова“.

„Верујемо да су ухапшени припадници ОВК невини, као што је то утврђено и у Хашком трибуналу у случају Фатмира Љимаја, Рамуша Харадинаја и других припадника ОВК оптужених за ратне злочине над цивилима“, наведено је у саопштењу.

Онда се огласио терориста и убица Берат Бужала, члан Тачијеве странке ДПК и посланик у парламенту, који је на свом Фејсбук профилу написао дословно: „Ја сам убио Булатовића“.

Иван Булатовић био је припадник Министарства унутрашњих послова Србије, а у мају 1998. године киднапован је у возу на релацији Косово Поље – Пећ и потом убијен у логору Ликовац. Логором Ликовац непосредно је командовао Сами Љуштаку, некада командант терориста из ОВК за регион Србице, а сада председник те општине.

Тужилац Салустро за ово убиство Булатовића оптужио је Љуштакуа, што присталице Тачијеве партије, преузимањем одговорности, попут Бужале, покушавају да обесмисле.

„Када сам видео да је оптужена Дреничка група одлучио сам да ја преузмем одговорност за убиство Булатовића“, написао је Бужала, позивајући све Шиптаре да преузимањем одговорности спрече тужиоца и суд да осуде, како је написао, „невине припаднике ОВК, захваљујући којима је Косово постало независна држава“.

„Онај ко је убио Булатовића је патриота – није убица“, написао је Бужала, високи функционер партије премијера самопроглашеног Косова Хашима Тачија.

Оно што је посебно узнемирило преостале Србе јужно од Ибра јесте ћутање надлежних истражних органа, било Еулекса било Косовске полиције и Кфора. У Косовској полицији не желе да коментаришу, како кажу, „дописивања и глупости појединаца“, док у Еулексу нико не жели ни да потврди да зна за Бужалино преузимање одговорности. Сви контактирани службеници Еулекса одбијају да било шта кажу, уз упозорење да им се имена не помињу.

У сваком случају, хапшење „дреничке групе“ поново је ујединило Шиптаре и извесно ће уследити додатне претње и притисци на истражне органе Еулекса и судије да одустану од кажњавања одговорних за злочине у Ликовцу, као што се догодило у Хашком трибуналу у предметима Фатмира Лимаја и Рамуша Харадинаја.

Напиши коментар