Свет

ПУТИН: Косово је Србија!

Русија неће признати самопроглашену државу Косово, поручио председник Русије

Руски председник Владимир Путин поручио је патријарху Српске православне цркве Иринеју да ће Москва и даље на међународној сцени заступати став да је Косово и Метохија правно – српска територија!

Путин је током сусрета са Иринејом у Кремљу поручио да Русија неће признати самопроглашену државу Косово, која је настала кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права.

Москва ће и даље доследно подржавати Србе у праведној борби да сачувају своју територију, становништво и храмове на Косову и Метохији, поручио је руски председник српском патријарху током сусрета у Кремљу у четвртак увече.

После говора представника делегација православних цркава, посебно Његове светости Иринеја, Путин је говорио десетак минута о невољама које је имао и има српски народ на Косову и Метохији. Српски патријарх био је веома задовољан тим разговором, јер се уверио да је председник Русије одлично информисан о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пати на КиМ.

Коментари (3)

  1. Aleksandar каже:

    Da takoje i upravuje sto je skazao.

  2. salko каже:

    nemako odbraniti kosovo nema vise arkana ubise ga izdajnici

  3. PENCIC GORAN каже:

    TO PUTINE SRBINE TO PRAVI JUNACE KAKO JE LEPO IYGLEDAO NA PARDI I NARAVNO KAO PRAVI PREDSEDNIK A NE TOMA !!!!!!! POSTAVI JE VENCE OSLOBODIOCIMA BEOGRADA NA N GROBLJU

Напиши коментар