Република Српска

Парастос за Србе погинуле на Теочаку

У Бијељини је данас одржан парастос за 58 српских бораца и цивила који су у одбрамбено-отаџбинском рату погинули на мајевичком ратишту у Теочаку.

Svece

Предсједник Градске организације заробљених и погинулих бораца и несталих лица Жарко Радић рекао је да је дан масовне погибије на Теочаку 26. марта 1993. године, који се поновио на исти датум наредне године, уврштен у календар обиљежавања значајних датума у Републици Српској.

“Наша је људска, морална и родитељска дужност да се присјетимо најмилијих који су дали животе и уткали их у темеље Републике Српске, као и да наставимо да бранимо Српску за будућност”, рекао је Радић.

Према његовим ријечима, од 58 погинулих на овом дијелу мајевичког ратишта 56 лица је пронађено, ексхумирано и достојно сахрањено, док се за два погинула борца још трага.

Парастос за страдале српске борце и цивиле у рејону Теочака служен је у Цркви Светог Ђорђа, а потом су вијенце на централни споменик ослободиоцима у Бијељини положиле породице погинулих, саборци, представници борачких организација и удружења породица погинулих, као и делегација града.

Дијете погинулог борца Мишо Полетан рекао је у обраћању окупљенима да није добра политика свађања породица погинулих и осталих грађана Републике Српске и поручио да дјеца погинулих не желе ни социјалну помоћ ни повластице, него желе да раде.

“Желимо да радимо и да земљу коју су наши родитељи стварали учинимо бољом, за нашу дјецу”, рекао је Полетан.

 

СРНА

Напиши коментар