Република Српска

Дан жалости у Петрову због трагичне смрти борца Југослава Јокића

У општини Петрово данас је проглашен Дан жалости због трагичне смрти Југослава Јокића Туршије, легендарног борца ВРС и ЈСО, који је живот изгубио у саобраћајној несрећи на путу Добој-Тузла у Грачаници, у суботу 26. августа.

Овај велики човјек, озренски и косовски јунак, храбри борац Војске Републике Српске (ВРС) и Јединице за специјалне операције (ЈСО), носилац ордена Милоша Обилића, одборник Скупштине општине, дугогодишњи спортски радник, живот је изгубио храбро, како је и живио, у покушају да заобиђе два аута која су се сударила испред њега, да не повриједи путнике у њима. Њих је заобишао али је тај свој људски гест платио животом.

Вијест о његовој трагичној смрти с невјерицом и болом дочекана је на цијелом Озрену и шире. Са свих страна стижу изрази саучешћа његовој неутјешној породици, мајци, брату и снахи.

Туршију са његовом породицом жале сви, његови суграђани, саборци, колеге, пријатељи, а посебно чланице ЖФК „Слога“ Какмуж- Петрово, којима није био само тренер, него трећи родитељ. Своју дјецу није имао али љубав дјеце несумњиво јесте, огромну.

Комеморативна сједница Скупштине општине Петрово посвећена Југославу Јокићу Туршији биће одржана данас у великој сали Дома културе у Петрову са почетком у 12:00 а херој Туки на вјечни починак биће испраћен испред родне куће у Петрову у 15:00 часова.

Напиши коментар