Република Српска

„МОЈ РАТНИ ДРУГ ЛЕЖИ НА МОКРОМ И СТАРОМ КРЕВЕТУ” Славиша живи сам у тешким условима, неопходна му је помоћ

Како данас живе српски борци који су стварали Републику Српску? Ево један тужан примјер из Братунца. 

Славиша Симић – Каре је провео рат у Босни као припадник ВРС, а 1999. када је почео рат на Косову и Метохији, Славиша је био добровољац у српској војсци. Данас живи у Тегарама (општина Братунац, РС) заборављен од свих. Дао је своју младост и здравље за ову земљу, за њене потомке, за њену будућност. Уствари, дао је много више од тога – оца Живорада и брата Драгана који су погинули као борци ВРС. Дао је све што је имао, а никад ништа није тражио. Ни данас не тражи, чак се стиди рећи да му нешто треба. А колико му треба, погледајте сами…

Обишао га је његов саборац, Зоран Зоћа Гвозденовић који је плачући замолио да се објави прича о Славиши, апелујући на све надлежне институције РС и добре људе да помогну овом човјеку.

– Када сам ушао у кућу нисам могао да вјерујем у каквим условима мој ратни друг живи. Да ми је неко причао не бих му вјерово. Затекао сам потресан призор у кући која прокишњава на све стране, у којој кад погледаш у плафон видиш небо. Кров је пропао. Затичем свог ратног друга како склупчан лежи у ћошку на мокром и старом кревету. Био је јако срећан кад ме угледао – испричао је Зоран.

Он му је однео помоћ, али ју је овај скромни човек одбио уз коментар „не треба друже, остави, ти имаш дјецу”.

Славиша је тешко болестан и лечи се већ дуже време, без било чије помоћи, наводи његов колега и позива све људе добре воље да му помогну.

– Пре годину дана смо тражили помоћ за овог човјека. Мислили смо да ће се неко јавити. Нажалост, нико се није јавио, на велику срамоту свих нас – рекао је Гвозденовић.

Сви који желе помоћи Славиши Симићу могу се јавити Зорану Зоћи Гвозденовићу на број +387-65-366-088.

Уплате можете вршити на:
Славиша Симић
Тегаре, Братунац
Број рачуна: 562-009-81010212-08 НЛБ банка

Напиши коментар