Србија

ОРУЖАНИ СУКОБ: Шиптари с Косова пуцали на Жандармерију!

Шиптари пуцали из аутоматског оружја на патролу Жандармерије. „Меци су фијукали са свих страна. Чули смо како се забадају у стабла и како кидају лишће са дрвећа“, казала очевидац Ратомирка Павловић

Припадници Жандармерије сукобили су се вечерас у атару куршумлијског села Боровац на административној линији са Косовом са наоружаним Шиптарима са Косова који су крали шуму! Како јавља извештач агенције Бета, оружани сукоб је трајао око пола сата и за сада није познато да ли је било жртава!

Извештач је у атару села Боровац видео неколико санитетских возила и велики број припадника Жандармерије. Према тврдњама мештана и незваничним информацијама из извора полиције, наоружана група Шиптара прешла је административну границу и у атару села Боровац покушала да илегално сече шуму. Том приликом они су напали припаднике Жандармерије који су се налазили у близини.

Дикић: Рањена најмање два Шиптара

Најмање две особе шиптарске националности су рањене, изјавио је командант Жандармерије Братислав Дикић.

Група Шиптара је напала из аутоматског оружја патролу Жандармерије на територији Србије у атару куршумлијског села Боровац“, рекао је Дикић. Дикић је рекао да је Кфор обавестио Жандармерију да су рањена два Шиптара и да су они пребачени у болницу у Приштини. Командант Жандармерије је рекао да се сумња да је у том оружаном инциденту било још рањених Шиптара. Они се, како наводи Дикић, још крију у шумама у атару села Боровац на територији централне Србије. У току је акција потраге за рањенима.

„Ако ноћас пронађемо рањене указаћемо им медицинску помоћ“, рекао је командант Жандармерије. Припадници Жандармерије су после инцидента блокирали административну границу са Косовом у атару села Боровац на територији општине Куршумлија.

Сукоб трајао пола сата

Председник Савета Месне заједнице Мердаре Часлав Милошевић рекао је за Бету да је оружани сукоб трајао око пола сата.
„Пуцало се као да је рат. Из више врста наоружања. Поред јединачне паљбе чула се и рафална. Мештани овог села су врло узнемирени и уплашени“, каже Милошевић. Мештанка Ратомирка Павловић (65) рекла је да се инцидент догодио у близини њене породичне куће.

„Меци су фијукали са свих страна. Чули смо како се забадају у стабла и како кидају лишће са дрвећа“, казала је Ратомирка Павловић. У селу Боровац живи двадесетак мештана међу којима је петоро деце. Мештани кажу да су сви јако узнемирени и упласени, јер ово није први пут да избијају оружани инциденти у близини њихових кућа. У протеклих десетак дана ово је трећи оружани инцидент у овом селу.

Припадници Жандармерије вечерас нису желели да дају информације о најновијем оружаном инциденту на административној линији са Косовом. Жандармерија вечерас није дозволила новинарима да уђу у село из безбедносних разлога. Како незванично сазнајемо на терену је акција хапшења Шиптара који су илегално секли шуму и том приликом напали припаднике жандармерије. Још нема података да ли има рањених.

Коментари (5)

 1. Натали каже:

  шиптарске љиге ме не дотичу уопште, може то много боље од рањавања, мене су као дете ножем уболи у стомак одрасли шиптари, а што је фора одмах побегли, а Дикић хоће да им указује медицинску помоћ ха ха шта све нећу да доживим да прочитам!

 2. ХМММММММ каже:

  То је она врста “помоћи” после које те ништа више не боли..:)

 3. Натали каже:

  Како то да сва шесторица буду само ,,рањена”?

  Аха, просто то се вежба, извињавам се!

 4. danko каже:

  ma nije ovo bila kradja sume to je planski uradjn udar direktno na drzavu srbiju a vi braco i sestre srbi i dalje cutite ipazite da nepropustite farmu i ostali otrov i smece sa zapada

 5. živakmiroslav каже:

  agresija na srbiju koja je počela 1962 još nije prestala u zadnjih deset dana to je treći upad braćo žandarmi postupite po naređenju kratko jasno efikasno nema ranjenih mamicu im šiptarsku koliko su oni srpske dece pobili smrt šiptarima

Напиши коментар