Свет

НАТО ВОЈНИК НА КОСОВУ: Шиптари су до јуче рушили и палили, а данас краду и присвајају српске светиње!

Бивши припадник НАТО снага на Косову и Метохији, Јепе Јакобсен, коментарише одлуку о гласању за пријем Косова у Унеско и говори о осталим страдањима српских светиња на истом простору.

djak_cath

Бивши припадник НАТО снага на Косову и Метохији, Јепе Јакобсен, са жаљењем је прокоментарисао одлуку о гласању за пријем Косова у Унеско, донесену на седници Извршног савета те организације.

Косово не сме бити примљено у Унеско. Косово није суверена држава, нити ће то икада бити, оно је део Србије који је насилно одузет. Пријем Косова у Унеско била би увреда за Србију“, рекао је Јакобсен.

Овај Данац, који је данас посланик Народне партије Данске у парламенту своје земље, каже да би челници Унеско-а морали да имају на уму да су људи, које желе да приме под своје окриље, били ти који су српска културна добра до јуче рушили, скрнавили и спаљивали.

Унеско се бави културом, зар не? Ако мало боље погледате, и имате иоле основно знање из историје, видећете да су сва културна обележја на Косову српска. Пећка патријаршија, Дечани, цркве у Косову пољу и остатку покрајине… све би оне данас биле спаљене да су Албанци успели у својој намери. Данас, одједном, хоће да се та богатства светске и српске културе прогласе њиховим. Култура и историја су на страни Србије, и то нико не може да обрише. Косово је део ваше земље“, рекао је Јакобсен.

Јепе Јакобсен је истакао је још један разлог због којег Косово не би смело да буде примљено у Унеско.

Још један, подједнако битан разлог због којег Косово не би смело да буде примљено у Унеско је што би то фактички био први корак ка признавању те покрајине као суверене државе. Косово не само да не испуњава критеријуме за независну државу попут сопственог језика и популације (јер косовски не постоји, то су Албанци), већ нема ни своју културу. Поред тога, последњих година Косово је доказало да као независна држава не може да постоји. Немају производњу, незапосленост је врста ‘националног спорта’, миграција је огромна, сви беже одатле. Села остају празна, а регион пропада. Једино што цвета јесте криминал. Таквој творевини се не сме дозволити да буде члан једне организације као што је Унеско“, завршио је Јепе Јакобсен.

Како је већ објављено, Унеско ће коначну одлуку донети у новембру. На заседању од 3. до 18. новембра, Генерална конференција Унеска ће разматрати препоруку свог Извршног савета о пријему Косова у чланство те организације УН. Одлучиваће представници 195 земаља, а за доношење одлуке потребна је двотрећинска већина.

 

БКТВ

Коментари (1)

  1. SIKIRA каже:

    jos vise ce srbin biti uklet gleda srbija kako se srbske svetinje ruse u srbiji od gradana srbije 30 godina suti srbija ti sutis oni jos vise biju

Напиши коментар