недеља, 2. 04. 2023.

Наставља се уништење војске – продају 26 касарни и складишта Војске Србије

Републичка дирекција за имовину објавила је појединачну продају 26 касарни и складишта који нису неопходни за делатност Војске Србије, по почетној купопродајној цени од укупно 22.743.500 евра.

kasarna-kradje

Рок за подношење писаних понуда је 15 дана, а критеријум за избор је висина понуђеног износа, објављено је на сајту дирекције.

За чачанску касарну “Танаско Рајић” одређена је почетна цена од 10,43 милиона евра, а у оквиру ње су 52 објекта чија површина износи 23.087 квадратних метара и 26,23 хектара земљишта.

Градња ове касарне је почела 1927. године, а 2005. је распуштен гарнизон у Чачку, као и инжењеријски пук, бригада противваздушне одбране и артиљеријска бригада којима је ту било седиште.

Поред касарне “Танаско Рајић” објављена је продаја војног комплекса Липница у Чачку у оквиру које је стражара, магацин, стражарска кућица, укупна површина земљишта је 1,67 хектара, а почетна цена је 110.201,97 евра.

Почетна цена војног комплекса – складишта у Кулиновцима код Чачка, чија је продаја такође оглашена, износи 264.233,54 евра.

Њега чине две стражарнице, пет магацина и објекат за псе, на парцели од 1,95 хектара.

Иначе, војна имовина у граду на Морави почетком овог века обухватала је 80 хектара земљишта, а под кровом је било 40.000 квадратних метара.

Међутим, чачанска Градска управа је у међувремену откупила мањи део друге касарне “Ратко Митровић”, као и Дом војске.
9 коментара

  1. Гробар

    Koja govna su na vlasti, ali ja sam ipak ponosan sto sam se dobrovoljno javio da sluzim! SRBIJA JE VECNA DOK SU JOJ DECA VERNA

  2. slavko

    te su kasarne spremne da preuzme nato pakt za mir srbije da je nebi rusija napali ameri ne vole komunjre a vole srbe kad su tukli srbiju nisu oni znali da ima srba u srbiji oni su mislili da su to komunisti greska

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *