Војни полигон

„Словенско братство 2016“ — десант, падобранци, гађање (ФОТО, ВИДЕО)

Другог дана вежбе „Словенско братство 2016“, коју изводе припадници Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације и Белорусије, јединице су вежбале на аеродрому „Ковин“, аутоматизованом тенковском стрелишту „Орешац“ и интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“.

На аеродрому „Ковин“ је изведено десантирање једног оклопног транспортера БМД-2 из авиона Ил-76 и реализовани су падобрански скокови припадника руске и белоруске војске из „Иљушина-76“ са десантним и падобраном типа крило, саопштило је Министарство одбране Србије.

Скокове су извели и припадници 63. Падобранског батаљона из хеликоптера Ми-17 падобраном типа крило, а финална активност на аеродрому „Ковин“ био је хеликоптерски десант припадника белоруских оружаних снага и наше Специјалне бригаде из два хеликоптера Ми-8 и Ми-17.

Готово у исто време, на аутоматизованом тенковском стрелишту „Орешац“ припадници Прве бригаде Kопнене војске и Специјалне бригаде увежбавали су тактичке радње и поступке вода у нападу, а потом су припадници механизованог вода из Прве бригаде извели бојева гађања.

Припадници белоруских оружаних снага реализовали су гађања из аутоматске пушке 7,62 мм, а на крају је противтерористичка падобранска чета из Батаљона за противтерористичка дејства извела гађања из аутоматске пушке „хеклер и кох“ 5,56 мм, снајпера 308 и пушкомитраљеза „миними“ 5,56 милиметра. На полигону „Пасуљанске ливаде“ механизована одељења из Прве бригаде су изводила бојева гађања, а потом су припадници Прве и Специјалне бригаде извели тактичко бојево гађање у оквиру вежбе „Вод у нападу“. Припадници Петог батаљона војне полиције реализовали су гађања из митраљеза М-86 са возила полицијских борбених ВПБ М-86.

Из хеликоптера Ми-8 и „гама“ су реализована бојева гађања циљева на земљи противоклопним ракетама и навођеним ракетама 57 милиметара, а припадници Специјалне бригаде извели су гађања из ручног ракетног бацача 64 милиметара, наводи Министарство одбране Србије.

Словенско братство 2016

Словенско братство 2016

Словенско братство 2016

Словенско братство 2016

Словенско братство 2016

Спутњик

Напиши коментар