Србија

Ко спрема српске касарне за исламске регруте

Пише: Ненад Поповић

Србија у геополитичком распореду снага већ постаје резервна земља и карантин за мигранте пред вратима ЕУ

migranti-makedonija

После ужасног терористичког напада исламских терориста на Париз, Европа какву познајемо више неће бити иста. Србија не сме да чека више ни минут, већ мора предузети најенергичније мере за одбрану наше територије и наших грађана од потенцијалних терориста. Уз помоћ војске, неопходно је што пре херметички затворити границу са Македонијом за нелегални улазак миграната на нашу територију.

Ако су се наше проевропске политичке елите толико трудиле да сведу српску војску на најмању меру, зар нам сада предстоји да од српске армије – стварамо исламску? Учинили су све да укину редовно служење војног рока, да би у српске касарне уселили исламске регруте. Тамо где је некада спавао српски војник, сада ће „спавати“ и чекати да се активира неки нови Ахмед из Сирије.

Наше власти морају одмах да одустану од плана да касарне у Србији преуреде у прихватне центре за смештај миграната. Касарне припадају Војсци. Не дај боже да некада српска војска мора да патролира као што данас патролира француска војска у Паризу. Али озбиљне државе морају да буду спремне и на тај сценарио. Нажалост, олако су одбацивани обавештајни подаци о терористима међу мигрантима, па је због тога врло вероватно да је Ахмед баш у Београду добио топао пар чарапа и ципела пре него што се запутио у своју последњу мисију ка Паризу.

Последњих дана у Србију код Прешева улази око 10.000 људи дневно и избегличким колонама се не види крај. Шта је још после масакра у Паризу потребно да отрезни појединце од вођења самоубилачке мигрантске политике?

Заиста нисам радостан што мој предлог о подизању зида на граници са Македонијом постаје једино решење драматичног мигранстког питања.

Док лидери ЕУ штите границе својих земаља, ми се правимо већи Европљани и од председника Европске комисије Жан-Клода Јункера. Он је бар био искрен када је најављивао избеглички пакао на Балкану. Сада тај пакао влада Европом.

Догодило се оно на шта сам све време упозоравао: Србија у геополитичком распореду снага већ постаје резервна земља и карантин за мигранте пред вратима ЕУ. Заблуда је да ће зид изоловати Србију. Истина је да ће зид заштитити Србију од могућности да нас мигранти окупирају. Када заузму касарне, која сила ће их оданде истерати? Зар ћемо ризиковати да постанемо регрутни центар исламиста, чија мета може постати Београд?

 

Политика

Коментари (3)

  1. bordzija каже:

    Nebi se baš složio sa piscem gornjeg teksta iz prostog razloga što bi se srbi veoma pobunili kada bi morali hraniti nekoga ko nema nikakve veze sa Srbijom. Setimo se naše istorije, malo je onih ko je pružio ruku prijateljstva srbima u nedaći, a od nas se zahteva da stvorimo uslove za migrante kako bi prezimili ili sačekali da prestane rat u njihovoj zemlji. Zar oni ne nameravaju uzeti stvar u svoje ruke i na taj način zavladati Sirijom pa krenuti ka demokratskim promenama.

  2. SIKIRA каже:

    a ko to garntova da nece biti rata opet u bosni i srbiji i crnoj gori zato je vlada srbije ukinula vojsku i vojni rok sluzenja sto joj pune usi da srbija mirna i postena zemlja i netreba joj vojska nego njihovi emigranti sto ih oni posalju dobar voda srba i srbije

  3. Эдвард каже:

    Srpski narod i srpska vlada su dva razlicita nesta. Srpski narod je duzan pocistiti svoju vladu od korena esli hoce ostati Srbija. A izbeglice nisu to sto medii kazu. Oni su u Srbiji dosli da daju pomoc siptarima kada pukne rat skoro.

Напиши коментар