Србија

Србија распродаје војне објекте и касарне

Дирекција за имовину Републике Србије расписала је јавни оглас за продају непокретности које нису неопходне за функционисање Војске Србије. Реч је о војним комплексима у Алексинцу, Остружници, Зрењанину, Новом Саду, Панчеву, Сремској Митровици, Сомбору, Чачку, Ужицу, Ваљеву, Белој Цркви, Старој Пазови, Руми и Вршцу, а рок за достављање понуде је 9. април.

Vojna-parada

Војни комплекс „Повалија“ – РРФД „Каменица“ у Новом Саду, који се налази у Сремској Каменици, на површини од 17.085 квадратних метара, у оквиру којег је неколико објеката, магацина, стражарница, продаје се по сниженој почетној купопродајној цени од 362.997 евра.

За касарну „Алибеговац-Карагач“ у Новом Саду, с више магацина, зграда, објеката, почетна цена је 410.055 евра. Продаје се и војни комплекс-складиште „Под тврђавом“ у Новом Саду, који чине гаража затворена с три стране, магацини, објекти и земљиште. Почена цена је 1.215.964 евра.

За Војни комплекс Клуб Војске „Венац Радомира Путника 2“ у Сомбору, у оквиру којег је објекат на више спратова на површини од 4.195 квадрата, метални киоск, летња позорница, и неколико мањих објеката, почена цена је 1.304.932 евра. У Панчеву се за 12.364 евра продаје део војног комплекса „Качарево”, који чини ванкњижни објекат бетонске конструкције – зграда пријемног центра површине 40,50 квадратних метара.

Војна економија „Лисник”“ у Сремској Митровици на површини од 35.313 квадратних метара продаје се по почетној сниженој цени од 13.128 евра. Уз јавни позив напоменуто је да лице које купи ту војну економију има обавезу да се придржава Закона о пољопривреди и Закона о планирању и изградњи.

За војни комплекс „Белегиш“ – објекат УПТ у Старој Пазови почена купопродајна цена је 63.555 евра, а у оквиру њега је оперативни центар на површини од 257 квадрата и земљиште укупне површине 6 хектара 7 ари и 56 квадратних метара. На продају је и део војног комплекса „Стари Бановци“ у Старој Пазови. Продаје се земљиште, а почетна цена је 248.332 евра.

У касарни „Улица Стевице Јовановића 32“ у Зрењанину продаје се земљиште укупне површине 6 ари и 77 квадратних метара по почетној цени од 15.518 евра. За војно складиште „Поток Месић – Белоцрквански пут“ у Вршцу, у оквиру којег је 12 објеката високе градње, површине 3.348 квадрата и земљиште, почетна цена је 509.467 евра.

Дирекција је на понуду понудила и војну касарну „НХ Жарко Зрењанин“ у Вршцу, у оквиру које је 40 објеката укупне површине 14.898 квадрата, тафостаница, кантина, магацин, смећара, бина, стражаре, осматрачнице. Почетна снижена купопородајна цена је 4.556.432 евра.

Продаје се и војни комплекс „Нови Добочаш“, складиште у Иригу, које чини 22 објекта високоградње, површине 1.861 квадратни метар, магацин, зидано-монтажни објекти, стражаре, спремиште.

Почетна цена је 395.948 евра. На продају је и Војни комплекс „Вогањ – Румски пут бб“ у Руми, површине два хектара, 23 ара и 35 квадратних метара, а почетна цена је 39.635 евра.

У Белој Цркви се продаје војно складиште „НХ Славко Мунћан Сава“, које чини 58 објеката укупне површине 21.878 квадратних метара. Почетна цена је 4.173.368 евра.

Загађени објекти

У јавном позиву наглашено је да војни комплекси који су током НАТО бомбардовања загађени неексплодираним убојним средствима нису испитани и нису очишћени од неекпслодираних убојитих средстава и трошкове испитивање плаћа купац. У Војводини се то односи на касарне „Качарево“ у Панчеву, „Белегиш“ у Старој Пазови и војни комплекс „Стари Бановци“ у Старој Пазови.

 

Дневник

Коментари (3)

 1. Milanko Benovic каже:

  kako mogu da raspisu tako nesta pre izbora…da nebi ostavili mogucnost onima posle njih da nesto po tom pitanju urade ako izgube izbore ili mozda imaju medjusoban dogovor da im se objekti stave na prodaju pre nego sto stupe na vlast da nebi prljali ruke u javnosti … i tolko godina stoji teren neociscen,bruka..pa sta je radila ova domaca nato vojska svih ovih godina

 2. Nemanja каже:

  Koliko se razumem u geografiju to su sve kasarne po Vojvodini

 3. ДРАГАНешковић каже:

  Изнутра нас урушавају а главни извршиоци радова војног урушавања Српске војне силе су све политичке партије како у самој скупштини Србије тако и ван скупштине Србије. Нема се више нити времена а нити простора за двоумљења, одмеравања, процењивања, вагања, колебања остао је само овај трен да се почнемо удруживати и самоорганизовати за спас и препород Србије.
  Ово је позив да се почнемо Удруживати и самоорганизовати. позз. ДРАГАНешковић

Напиши коментар