Србија

БРУКА! Обућа ‘made in Kosovo’ за војску и полицију Србије

Директор фабрике „Обућа“ из Београда дошао је у Суву Реку како би купио ципеле и чизме које су произведене у шиптарској фабрици „Солид“. Иако Мишиновић није желео да потврди да је обућа за полицију и војску Србије, он признаје да је намењена за Министарство унутрашњих послова његове државе.

policija

„Роба из Солида се добро продаје на нашем тржишту. Немам жељу да се ово питање политизује, али вам могу рећи да је роба коју ћемо купити намењена за Министарство унутрашњих послова,“ рекао је Мишиновић за јавну телевизију.

Такође, директор фабрике обуће у Врању, Радир Новковић, често наручује ципеле у овој фабрици на Косову.
„Одмах након рата започели смо сарадњу са фабриком Солид. У почетку смо имали мало проблема због околности рата, али од тада до сада имамо годишњи промет од 500.000 евра и веома смо задовољни робом са Косова“, рекао је Новковић за РТК.

Власник компаније „Солид“, Шефћет Кући, рекао је да је сарадње било и пре рата, али и да је она заустављена због околности.

„Сарађивали смо и пре рата, али због рата нисмо сарађивали све до сада. До сада је ципеле преузимао један Италијан, он је посредовао и обавештавао нас“, рекао је власник компаније „Солид“.

Газета експрес / РТК

Коментари (4)

 1. dule каже:

  Mi njima patrole K 100 oni nama čizme. Šta da se radi. Oko 80000patrona

 2. darko каже:

  Ali mi pravilo cizme cak cizme koje imaju zastitu malo protiv mine i zasto da kupimo od siptara? Treba Vucic odmah da ga zove na sastanak da nu sve po spisku.

 3. Elaine каже:

  I hope there is a Serbian workforce – marching right into the shoes of the enemy is one way trust, Albanians will poison footwear, they have no scruples and their hatred is evil.

 4. Sloba каже:

  Zato sto je sa Sevcetom lako dogovorit proviziju!

Напиши коментар