Србија

ДРАМАТИЧНО: Жандармерија спрема побуну због смене Дикића?!

Припадници Жандармерије не прихватају разрешење сада већ бившег команданта Братислава Дикића и именовање његовог помоћника пуковника Миленка Божовића!

Упркос умирујућим тоновима који долазе са свих страна, у Жандармерији ври, јер су многи припадници из ове јединице и те како верни Бати Дикићу, коме дугују доста тога – од намештења до привилегија у служби.

Због свега тога, према речима нашег саговорника, не треба искључити одбијање наређења, па и миран протест налик оном „црвених беретки“ из новембра 2001, који је одржан код Сава центра.

Министар полиције Ивица Дачић у изјави за Телеграф каже да није чуо за протесте припадника Жандармерије и да их сматра нереалним.

– Официри су лојални Србији, а не Дикићу. Очекујем да ће поштовати наређења, ланац команде и да ће радити у складу са својим обавезама – поручује премијер и лидер СПС-а.

Иако је бившем командату Жандармерије јутрос је уручено решење о разрешењу с тог места, а из МУП-а стижу уверавања да је он документ о смени „примио мирно“, изгледа да није баш тако.

На мејл наше редакције стигло је саопштење из канцеларије Братислава Дикића, у коме је поново оптужио директора полиоције Милорада Вељовића за незаконити начин на који је извршена његова смена Дикићеви сарадници тврде да је Вељовић овим поступком изазвао „хаос“ у елитној јединици српске полиције.

– Након саопштења за јавност Вељовића да ће сменити команданта Дикића с места команданта Жандармерије, а пре његовог уручења решења и пре ступања на снагу, јер решење није било уручено, послата је депеша којом се обавештавају да је командант разрешен на предлог директора, а уз сагласност министра. Законски рок на жалбу на решење је осам дана, а пре уручења и рока за жалбу оно не може бити извршно – каже се у саопштењу које је послато нашој редакцији.

У њему се открива да је поред разрешења Дикића, од јутрос расформиран Први одред Жандармерије, јединица коју је управо Дикић формирао, а око које се подигла велика медијска прашина, јер је командант Жандармерије оптужен да поново покушава да „оживи“ расформиране „црвене беретке“.

– Вељовић себе ставља изнад Закона. У Жандармерији влада хаос након ове депеше, припадници су разочарани, а заменик Божовић, који је на годишњем одмору, дао је наредбу да се расформира Први одред који је систематизацијом усвојен на седници Владе Србије. Директор Вељовић опет се ставља изнад одлука Владе. Ако је Влада усвојила систематизацију, како је могуће да директор поступа мимо закона? – питају се из канцеларије разрешеног команданта Жандармерије.

У овој јединици, у којој влада гвоздена дисциплина од када је кренула прича о смени Дикића, приметно је „ванредно стање“ јер њени припадници стоје чврсто уз Дикића и нимало се не слажу са одлуком о његовој смени.

– Припадници стоје уз свог команданта и упркос саопштењима из МУП-а у којима се наводи да је све у реду и да је стање нормално, то није тако. Дикић не прихвата одлуку о својој смени у уверен је да у сукобу с директором полиције Милорадом Вељовићем он треба да изађе као победник и спреман је да иде до краја. Зато је и кренуо у отворену медијску кампању у последњих неколико дана против директора полиције и премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића – каже наш извор.

Извор:Телеграф

 

Коментари (3)

 1. slavko каже:

  moze biti milijon zandemerije u srbiji ali dinkica i tajkune komunjare niko nece pofatati

  1. Crnogorac каже:

   nazalost!

 2. Slave каже:

  Tako je i treba da se pobune protiv toga, pa zar gospodin Dikic da hapsi srbe koji prelazu sa Kosmeta u centralnoj Srbiji samo sto su to Dacic, Vucic i Nikolic zacrtali – da je to najbolje za nas zaradi nekog datuma koji nas vodi u propas….? Gospodin Dikic je patriota koji voli svoju zemlju Srbiju i koji bi verovatno odma otisao na Kosmet da oslobodi okupirane teritorije ako bi se to od njeg zatrazilo. Ali, sada ce Ivica Dacic da postavi neku svoju marionetu iz redova SPS-a koji ce svakog srbina hapsiti, pa ljudi moji ovi vlastodrsci u Beogradu su gori nego ovi teroristi u Pristini, moze se cak reci da su saucesnici u ubistvu srpske drzava na tlu Kosmeta!!! Gospodo u Beogradu zar nemate pameti, danas je opet File u Beogradu izjavio da ce sve da se vrti oko Kosova i Metohije korak po korak dok ga ova banda potpuno nepreda siptarskim, balistickim bandama. Rasvestite se danas Vam je i patrijar Irinej u Moski ocitao boze nas zajedno sa ruskim patrijarhom.
  Odgovor za EU morao bi ovako da zvuci…./….
  ne, hvala onda necemo u Evropu ako moramo zato pokloniti juznu Srbiju sipatarima da bi oni stvarali Veliku Albaniju na svetu srpsku zemlju.

  NIKADA NESMEMO TO DOZVOLITI
  PADA VLADA AKO BOG DA USKORO

  1. dugi каже:

   e moj borac razumes se mnogo ti u oslobadjanje

Напиши коментар