Србија

СРАМНО! Комуналци срушили споменик владики Николају Велимировићу у Шимановцима

Споменик владики Српске православне цркве Николају Велимировићу, који је у центру села Шимановци био подигнут на личну иницијативу једног мештанина, срушен је багерима уз јако полицијско обезбеђење, на захтев комуналног инспектора

Рушење споменика Владики Николају у Шимановцима

Очевици су агенцији Бета испричали да је споменик срушен уз присуство тридесетак „специјалаца“ у пуној опреми и више инспектора.

Акција је организована протеклог петка, на Преображење, на дан сеоске славе, а полиција је била блокирала раскрсницу џиповима.

Уклањање споменика наложио је комунални инспектор општине Пећинци, којој припадају Шимановци.

Том приликом се окупила група грађана која је покушала да спечи рушење споменика, уз објашњење да су они као неформална група грађана иницирали постављање, али је одмах након њиховог окупљања, према речима сведока, стигла група „специјалаца“ и на силу спречила миран протест грађана.

Новости / Бета / друштвене мреже

Коментари (5)

 1. majka каже:

  BRUKA I SRAMOTA, NAJVECI GREH NAS SRBA I NEKA NAM SVEVISNJI SUDI
  PO BOZIJEM SUDU…

 2. Данко Б. Марин каже:

  Усташина из Чипуљића Александар Вучић је морао да покаже своје усташтво, дакле усташе поново руше по Доњем Срему и то на Преображење: ,,Само ти дијете – ради свој посао!”

 3. milomir.dv каже:

  Sve je tu sumnjivo.Zašto se posle nedelju dana objavljuje.Nema slike spomenika,a ako je postavljen bez dozvole ko je to dozvolio.Zašto tolika policija ako se nešto legalno ruši?

 4. ivan каже:

  da li su i ovde obezbedjivale jake snage zandarmerije kao u Bujanovcu ili su opasniji 100 shiptara nego 1000 000 srba ?

 5. Дијаспора каже:

  ПИТАЊЕ ЗА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА:

  ОДГОВОРИТЕ НАРОДУ И ВЕРНИЦИМА ЗАШТО ЈЕ СРУШЕН СПОМЕНИК?!

  З А Ш Т О ? !

Напиши коментар