Србија

Директно у лице, у срце и памет!

Мирјана Анђелковић Лукић / Корени

“Ми никада нећемо признати Косово и Метохију”, “Дошли смо до дувара, немамо куд”, “Немамо другог излаза, пропашћемо без Европске уније”, “Лагало се да је Косово наше, па је то чак озваничено Уставом”, “Разговори се крећу у добром правцу”, вајка се наша званична тројка, Дачић, Вучић и Николић у преговорима; у млеку има отрова, извезен заражен кукуруз у Немачку, српске јабуке пуне пестицида, медији јављају сензационалне вести! Намерно се залуђује јавност да би се заварао траг непријатног мириса са работом око Косова и Метохије. У свој овој забуни и слуђивању, дошли су и немачки парламентарци са строгим наређењем фрау Меркел да испоруче ултиматум нашим преговарачима, да се ману ћорава посла и да лепо признају Косово као државу, јер је оно ионако већ изашло из оквира Србије, те да морамо да “нормализујемо” односе са Косовом, иначе нема ништа од ДАТУМА.

Од нас траже да дамо СВЕ за њихово НИШТА! Ти европски службеници и “високи” комесари за све и свашта су осведочени лажови, њима ништа не треба веровати, све ће да обећају и све ће да слажу! То је нама Србима бар јасно! Читава војна армада НАТО је покренута на нас 1999. године због њихових лажи и монтажа! И како да им се било шта верује? Поготово ово око ДАТУМА? Онај посланик у Британском парламенту је ових дана рекао да би Србији требало дати ДАТУМ 3.000. године! Ето, тако о нама мисле! Ако КиМ више није наше, како тврди Дачић, зашто га од нас отимају? У преговорима Приштина не даје никакве уступке, а Србија мора да да све. Уствари, баронеса Ештон није никакав посредник у преговорима, она је заинтересована страна која подржава Хашима Тачија и која уствари преговара са Србијом у име овог осведоченог злочинца. Тачи не мора ништа да каже. Он је лутка на концу коју покрећу подједнако и Брисел, САД и Немачка. Ми немамо тако чврсте савезнике, успели смо да чак и Русију, која нам је једина наклоњена, да удаљимо са преговора. Не разумем ту мазохистичку црту свих досадашњих влада у Србији од 2000. наовамо, да се клањају и увијају пред моћницима из ЕУ и САД, да им нуде чак и оно што не траже, да трче да им реферишу све шта се догађа у српском парламенту. А најгоре од свега је што се то прелива на народно расположење и народ је (очигледно с намером), збуњен и безвољан.

Српска покрајина Косово и Метохија је питома висораван надморске висине око 530 метара, заталасана травама, а некад житима и благородним виногорјем. Данас је све то прилично запуштено. Састоји се од 5 котлина и простире се на 10 887 км2 . Заузима 12,2 % српске територије. На пољима Космета у пролеће цвета чувени ендемски црвени косовски божур. Израстао, како легенда каже, из крви и тела косовских јунака. Расте и цвета само на косовским пољима, као успомена на проливену крв током Косовског боја. Пред НАТО агресију, 1999. године, није цветао. На овој светој српској земљи се налази преко 1000 цркава и црквишта из периода ране средњевековне српске државе. Цркве су настале у 12, 13 , 14 веку и касније, осликане живописом светих српских краљева и њихових лоза: манастир Дечани, Бањска, Богородица Љевишка, Зочиште, Пећка Патријаршија и многи други. Све су то света српска места која зраче великом духовном енергијом, а из свемира се Пећка Патријаршија види као сјајна тачка, светли чудесном златном светлошћу.

Богородица Љевишка је изгорела у погрому и дивљању Шиптара 17. марта 2004. А у њој су биле насликане најлепше фреске српског средњевековног фреско-сликарства. Једног је дана османлијски ратник стајао испред прелепе фреске и загледан у њену чудесну лепоту, урезао је при самом дну слике, тако да јој не наруши лепоту, реченицу свог искреног дивљења на турском језику: “зеница ока мога биће ти гнездо”. Каснији становници ових простора, Шиптари, али и њихови ментори из “цивилизованих” земаља Европе, савремени варвари у времену садашњем, не умедоше да сагледају лепоту Богородице Љевишке и 35 других манастира, већ их спалише и уништише лепоту, али само физички. Њихова лепота је остала у зеницама наших очију. У том, до дана данашњег некажњеном злочину над српским народом, који су организовали албански сепаратисти, убијено је 19 Срба и порушено и спаљено 35 цркава и манастира, међу њима и Богородица Љевишка.

Космет јесте српски мит, али историјски потврђен; на њему је настала Српска средњевековна држава. Данас, Космет је наша болна стварност, територија о коју су се српски непријатељи Турци, Италијани, Немци, Албанци, увек отимали, а сада су дошли и Американци. Реалност двадесет првог века је техничка и војна надмоћ богатих земаља, коју користе за поробљавање суверених држава и искоришћавање њихових богатстава – сировина; другим речима нео-колонијализам у најперфиднијем облику. Тренутно је Космет окупирана српска територија, под протекторатом УН и Европске уније. На њему се налази војска ЕУЛЕКС, коју углавном чине НАТО снаге.

Космет је данас велика експериментална реторта теоретичара Новог светског поретка, попут Бжежинског, Холбрука или Олбрајтке. Експериментише се са дезинформисањем јавног мнења, стварањем контролисаног хаоса, наоружавањем и обучавањем сепаратиста (опозиције!) за непријатељско деловање против матичне државе. Уколико екперимент успе, војно и економски слабије државе које имају ресурсе здраве воде или богата рудна налазишта, шумска богатства, или добар геостратешки положај, могу очекивати долазак Великог брата, да им уведе демократију и да их колонизује. Да стане ногом на њихову земљу.

Терористичку организацију ОВК на територији Космета, створиле су и наоружавале америчке и европске, пре свега британске и немачке тајне службе и обучиле је за отимање најатрактивнијег српског простора, са изванредним геополитичким положајем и изузетним рудним богатством. И све то у Европи, на само пар стотина километара од Немачке или Француске.

Владика Атанасије (Јевтић) је одговорио Дачићу поводом његове изјаве да Косово одавно није наше на следећи начин: “И слага Премијер овакве, с оваквим Председником Владе унесрећене Србије. Слага као лицемер и преливода, директно у лице, у срце и памет, свест и савест сваког будног, слободног и одговорно памтећег Србина. Осим ако је толико забораван да не памти да је он исти, не само последњих десет, него и више деценија био у власти и на власти, за које време је Косово и Метохија отуђивано и губљено, понајвише од његових комуниста, главних криваца за новију трагичну историја Косова и Метохије”. (В. Новости, 10.2.2013). И питао је владика јавно премијера докле ће да преговара са ратним злочинцем Тачијем, докле је стигла истрага о “Жутој кући”, макар по извештају Дика Мартија и како може то да заборави, и како се према ЕУ опходи понизно и удворички.

Подсећамо да на ова питања владике Атанасије нико од именованих није одговорио. Можда су се постидели?

Данас се на Космету, пред очима мирољубивог и већинског света (сем “Међународне заједнице”, која за нашу владу представља само земље чланицеЕУ!) одиграва за нас одлучујући, можда завршни потез на шаховској табли: да ли ће Космет остати у склопу Србије или ће заувек бити извучен из њеног састава.

Они могу да нам га отму, јачи су, али нико у Србији нема права ни мандат да стави потпис и озваничи отимачину, јер Космет је страшно судилиште.

Коментари (1)

  1. mm каже:

    Boze dokle ce se na nasu zemlju gledati kroz brojke,pregovore i dokle li ce samo da je koriste i skrnave kao predmet nekih pregovora,ko je ikad bio tamo ili tamo rastao ne bi ni za sta dao da se tako o njoj prica.Lako je Dacicu i njegovim spodobama da se tako kockaju kad ga nista za tu zemlju ne veze te mu sluzi da bi je koristio za svoje “dubokoumne” govore a sve samo laz.Svi ljudi koji bi ista mogli uraditi i vratiti nam zemlju su pozatvarani a mi cekamo i menjamo po tri registracije kad idemo u Pristinu gde smo nekad samo seli u kola i otisli kao da nam je u najblizem komsiluku.Dusa nece ostati mirna.Na kosmetu bozur cveta,ne damo te zemljo sveta…

Напиши коментар