Свет

Блерова жена почела да ради за Шиптаре!

Ратни злочинац Тони Блер је пре нешто више од годину дана почео да ради као саветник албанске владе, а ових дана у Тирани му се придружила и супруга Чери која ће Албанију заступати у спору вредном чак 250 милиона фунти.

toni-bler

Госпођа Блер претходно је склопила уговор и са казахстанском владом у којој је њен супруг такође радио као саветник.

Черина адвокатска канцеларија „Omnia Strategy“ добила је преко тендера посао да заступа владу у спору са америчком фирмом „Rapiscan System“ која је 2013. потписала уговор на 15 година како би инсталирала посебне скенере на границама за сузбијање шверца дроге, оружја и цигарета. Уговор је отказан након избора Едија Раме за премијера, а америчка фирма у августу је подигла тужбу тражећи 250 милиона долара одштете. Колики ће тачно бити хонорар Блерове супруге, још није познато, али се зна да је у Казахстану добијала 975 фунти на сат иако обично наплаћује 1.150 фунти.

Чланови албанске опозиције изразили су бојазан да оваква врста непотизма неће донети корист земљи. Ратни злочинац Тони Блер је поштована фигура у Албанији, посебно због његове крваве улоге на Косову и НАТО агресији на Србију 1999. године. Али садашњи послови са Рамом и његовом супругом су веома забрињавајући због недостатка транспарентности – рекао је посланик Генц Поло.

Напиши коментар