Србија

БИА УПОЗОРАВА: Албанци спремају етничко чишћење Срба на Косову

Албански екстремисти на Косову спремају серију терористичких напада на северу покрајне, како би локалне Србе натерали на исељавање – наводи се у тајном извештају БИА

У тајном извештају Безбедносно-информативне агенције, који је достављен државном врху наводи се да терористи намеравају да учесталим бомбашким нападима на цивилне објекте у градовима и насељима у којима живе Срби изазову страх и панику.

– Њихов план је да већ у марту почну са терористичким акцијама, ићи ће се на изазивање панике и неће презати ни од великих људских жртава – наводи извор из БИА.

У БИА нико није хтео да званично коментарише ова сазнања. Међутим, заменик Владине канцеларије за КиМ Крстимир Пантић каже да су сазнања више него реална.

– Све што се ових дана дешава на Косову представља само увертиру за оно што се спрема на пролеће. Албанци планирају да у марту покушају етничко чишћење северног дела КиМ, а за то имају логистичку и сваку другу подршку Кфора и еулекса – тврди Пантић додајући да би Влада Србије морала озбиљно да реагује како би сачувала безбедност Срба.

– Да Албанцима недужне цивилне жртве не представлкјају ништа, доказује и ово рањавање деце у Косовској Митровици – наглашава Пантић.

Шеф Владине канцеларије за КиМ Александар Вулин с друге стране истиче да нема сазнања о наводним планираним нападима косовских екстремиста, али додаје да га ” тако нешто не би изненадило“.

– Зачудило би ме да међународна заједница дозволи напад на српске цивиле, али ме не би изненадило да има оних који мисле да је оружани напад најбољи начин за прекидање преговора и кршење постигнутих договора између Београда и Приштине. Надам се да Кфор и Еулекс неће допустити тако нешто – истиче Вулин.

Министар Косовске полиције Бајрам Реџепи, међутим најаве напада албанских терориста на северу Косова оцењује као “потпуну неистину”.

– То су чисте лажи и инсинуације, које потиче из кухиње злонамерника. За бацање бомбе у Косовској Митровици могу само да кажем да је истрага у току, а да је досад утврђено да то није међуетнички напад – закључује Реџепи.

 

Извор: Информер

Коментари (4)

 1. miki каже:

  srbija prodaje ten jkove i rakete a bija im kaze dase sprema opet poklj srba kad srb i sute neka kolju srbi su lud narod veli jovan raskovic doktor ija tako mislim

 2. Aleksandar каже:

  To je proces poceo odavno da ce to da aurade i jos ono sto je preostalo da se iseli i dodze u Srbiju brojka nije mala i sta posle da radimo.Pa zato su iovi “Briselski sporazumi”ali pitanje koliko ce ko da se togapridrzava pogotvo kada znamo koje i sta je na KIM.

 3. Stefan B. каже:

  Tako je Milose, mobilizacija, sve na Kosovo da zavrsimo sa tim govn… vec jednom

 4. МИЛОШ Б. каже:

  Шаљите војску,полицију,мобилизујте све који могу да крену у рат буде ли проливена једна кап СРПСКЕ КРВИ доле на Косову!

Напиши коментар