Досије

Ево како су Шиптари БРУТАЛНО убијали Србе на Косову пред очима војника КФОР-а!

Председник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић изјавио је данас да се 1.654 особе са територије Косова и Метохије воде као нестале

uck-ovk-siptarski-teroristi

Председник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић изјавио је данас да се 1.654 особе са територије Косова и Метохије воде као нестале и да међу њима има 533 Срба и других неалбанаца.

Одаловић је на трибини Удружења породица косметских страдалника „Тужно подсећање на невино страдале Источане јуна 1999. године“ одржаној у Београду, казао да се највећи број отмица и убистава Срба и других неалбанаца из општине Исток десио под мандатом мисија УНМИК и КФОР.

– Само троје Источана нестало је пре доласка међународних мисија, које су, истраживајући места злочина током 1999. и 2000. године, показале двоструке аршине и потпуну незаинтересованост за српске жртве. Починиоци злочина у којима је страдало више од 50 Срба и других неалбанаца нису били терористи ОВК, већ звери који су имали само један мотив, да сатру све што је српско. Они данас вероватно верују да их правда неће сустићи, док ми од Специјалног суда за злочине ОВК, који треба да буде формиран, очекујемо да утврди индивидуалну, али и командну одговорност за злочине почињене у такозваној оперативној зони Дукађини (Метохија) – казао је Одаловић.

Како је навео, без процесуирања злочинаца из редова ОВК доћи ће до ситуације у којој ће „на њиховим делима стасавати генерације Шиптара које ће бити још бруталније“.

Председница Удружења породица косметских страдалника Наташа Шћепановић оценила је да је „чудно“ што се највећи број злочина над Србима у општини Исток догодио „док су УНМИК и КФОР имали мандат да штите све становнике Косова и Метохије“.

– Уместо да штите Србе, они су свесно уништавали доказе о злочинима над њима, који су вршени под командом Насера Шатрија из оперативне зоне Дукађини. Ми данас очекујемо да ће Специјални суд за злочине ОВК привести правди све злочинце а од државе Србије захтевамо енергичну дипломатско-политичку активност на расветљавању свих злочина – казала је Шћепановић.

 

Бета

Напиши коментар