Свет

Агенти и дипломате САД шверцовали дрогу и унајмљивали проститутке!

Телевизија ЦБС објавила је податке позивајући се на извештај инспекције Стејт департмента у којем су наведена сва криминална дела појединих агената и дипломата у време када је америчка државна секретарка била Хилари Клинтон

Телевизија ЦБС објавила је емисију у којој је низ америчких агената и дипломата ангажованих у иностранству оптужено за унајмљивање проститутки и шверц дроге.

Си-Би-Ес је објавио податке позивајући се на извештај инспекције Стејт департмента у којем су наведена сва криминална дела појединих агената и дипломата у време када је америчка државна секретарка била Хилари Клинтон.

Према извештају, оптужени агенти припадају служби за обезбеђење Стејт деартментам у којој ради 70.000 људи.

Углед службе је већ био пољуљан после напада у Бенгазију, у којем је убијен амерички амбасадор у Либији и још неколико службеника амбасаде.

Припадници службе за обезбеђење су овог пута оптужени да су “ангажовали проститутке током путева у иностранство”.

Међу оптуженима за такве деликте помиње се и амбасадор САД у Белгији.

Мада у извештају није прецизирано који је амбасадор у Белгији оптужен за коришћење услуга од проститутки, Хауард Гатман, садашњи амбасадор у Бриселу, одлучно је негирао да је икада ангажовао жене којима би плаћао за сексуалне услуге.

Америчка телевизија, међутим, наводи да је од службеника Стејт департмента 2012. године затражана обустава истраге о амбасадору САД.

У извештају инспекције се наводи да се поједини запослени у америчкој амбасади у Багдаду сумњиче за шверц дроге, пошто су запослене у обезбеђену снабдевали опојним средствима.

– Веома озбиљно узимамо наводе о прекршајима америчких агената. У току је детаљна истрага о свему што је поменуто у репортажи телевизије Си-Би-Ес – рекла је портпаролка Стејт департмента Џенифер Псаки, која је додала да за део изнетих оптужби нема доказа.

 

Напиши коментар