Србија је једина европска држава која није пописала своје жртве!

Пише: Ђорђе Бојанић

Србија је, замислите, једина европска држава која није направила попис својих жртава из Другог светског рата, а континуирано се одлаже и изградња споменика жртвама геноцида у НДХ и отварање одговарајуће музејске поставке на простору Старог сајмишта.

Неко једноставно не жели да се види колико је Срба страдало у Другом светском рату и ко су њихови џелати.

Ко то спречава објављивање истине о страдањима Срба у Независној Држави Хрватској?! Како је могуће да се Хрвати данас одричу свога логора Старо Сајмиште, а да се у Београду избегава изградња музеја на овом стратишту у коме је побијено више од десет хиљада Срба?!

Зашто нико не сме да каже да је у НДХ за једног убијеног усташу стрељано 50 Срба, а за рањеног 20! Зашто српска медијска и интелектуална елита ћути на овако грубо прекомпоновање историје и ниподаштавање и омаловажавање српских жртава!?

Како је могуће да Хрвати данас тврде да је у Јасеновцу убијено „свега“ 39.432 Срба а скупа убијено око 80.000 и да дечијих логора није било већ да су то били обични „прихватни“ логори за децу!? Прихватни за шта?

Како је могуће да покојни Славко Голдштајн некадашњи председник загребачке јеврејске општине и председник и оснивач хрватске Социјал-либералне странке, и председник Савета спомен-подручја Јасеновац, каже, у сред Београда, да је на основу његових истраживања у логорима Јасеновац и Стара Градишка страдало измеђ у 80.000 и 100.000 људи, од којих је „скоро“ 60.000 Срба. И да на такве тврдње нико не да своју опаску, од наших српских историчара.

 

Фејсбук профил Ђорђа Бојанића
1 коментар

  1. Срб(ин)

    Кад су за директора музеја геноцида довели Вељка Ђурића који се лажно представља као професор, а није за пет година пописао ниједну жртву. Стид!

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *