Досије

Србија је једина европска држава која није пописала своје жртве!

Пише: Ђорђе Бојанић

Србија је, замислите, једина европска држава која није направила попис својих жртава из Другог светског рата, а континуирано се одлаже и изградња споменика жртвама геноцида у НДХ и отварање одговарајуће музејске поставке на простору Старог сајмишта.

Неко једноставно не жели да се види колико је Срба страдало у Другом светском рату и ко су њихови џелати.

Ко то спречава објављивање истине о страдањима Срба у Независној Држави Хрватској?! Како је могуће да се Хрвати данас одричу свога логора Старо Сајмиште, а да се у Београду избегава изградња музеја на овом стратишту у коме је побијено више од десет хиљада Срба?!

Зашто нико не сме да каже да је у НДХ за једног убијеног усташу стрељано 50 Срба, а за рањеног 20! Зашто српска медијска и интелектуална елита ћути на овако грубо прекомпоновање историје и ниподаштавање и омаловажавање српских жртава!?

Како је могуће да Хрвати данас тврде да је у Јасеновцу убијено „свега“ 39.432 Срба а скупа убијено око 80.000 и да дечијих логора није било већ да су то били обични „прихватни“ логори за децу!? Прихватни за шта?

Како је могуће да покојни Славко Голдштајн некадашњи председник загребачке јеврејске општине и председник и оснивач хрватске Социјал-либералне странке, и председник Савета спомен-подручја Јасеновац, каже, у сред Београда, да је на основу његових истраживања у логорима Јасеновац и Стара Градишка страдало измеђ у 80.000 и 100.000 људи, од којих је „скоро“ 60.000 Срба. И да на такве тврдње нико не да своју опаску, од наших српских историчара.

 

Фејсбук профил Ђорђа Бојанића

Коментари (3)

 1. Срб(ин) каже:

  Кад су за директора музеја геноцида довели Вељка Ђурића који се лажно представља као професор, а није за пет година пописао ниједну жртву. Стид!

 2. Nikola каже:

  Najteža sitaucija za srpski narod je bila u onim zemljama koje su ušle u marionetsku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku i u tim krajevima, ustaše otvoreno pomažu okupatru i počinju sistematski genocid na srpskim narodom.
  Hrvatska je neprijateljska država jer zastupa apsurdnu teoriju da smo mi izvršili agresiju, a da su oni bili žrtve i vodili odbrambeni i oslobodilački rat.
  Srbija mora da insistira na činjenicama i istini, a istina je da su Hrvati vodili zločinački rat, s ciljem stvaranje etničke države sa što manje Srba.
  Ne sme se zaboraviti da je Hrvatska proterala pola miliona Srba i uništila ili otela većinu srpske imovine.
  Zbog svega toga, kako ne bi Hrvati plaćali ratnu odštetu, proglasili su sebe žrtvom agresije i traže 40 milijardi evra ratne odštete!

 3. SONJA STANOJEVIC каже:

  Polako . Doci ce na red. Primaklo se vreme za ovu ptavdu . Ptavdu za ove zrtve i zrtve koje su bile u ovajvoj situaciji. Pravda vidi….

Напиши коментар