Србија

Злочин у Гораждевцу још без казне

Прошло је 14 година од када су шиптарски терористи, из аутоматског оружја, мучки убили српску децу

Данас се навршава 14 година од када су шиптарски терористи из правца оближњег села отворили рафалну паљбу из аутоматског оружја на српску децу из метохијског села Гораждевац код Пећи која су се купала у Бистрици и убили двојицу дечака, а шесторо деце ранили.

Шиптари су тада мучки убили Ивана Јововића (19) и Пантелију Дакића (12) док су се купали у реци Бистрици. Тог кобног 13. августа 2003. године рањени су још један младић и троје деце – Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13).

У Цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу биће служен парастос убијеној српској деци, а затим ће бити положени венци на споменик жртвама страдалим у НАТО бомбардовању и деци страдалој на Бистрици.

Злочин над српском децом у Гораждевцу догодио се 13. августа 2003. године, и један је од четири највећа злочина над Србима од 1999. године и окупације Косова и Метохије. За овај зчочин никада нико није одговарао а окупациона полиција УНМИК-а је константно саботирала истрагу.

Напиши коментар