Србија

Врх Демократске Странке зауставио истраге о афери Шарић

Полиција је све податке о контактима функционера МУП с Родољубом Радуловићем проследила Тужилаштву, али оно, због политичких притисака, није покретало поступке.

Истина излази на видело.

Бранко Лазаревић, некадашњи шеф кабинета министра полиције Ивице Дачића, биће врло брзо позван на информативни разговор због сумње да је припадницима криминалне групе Дарка Шарића дојавио да су под полицијским мерама прислушкивања и праћења.

– Прислушкивани разговори из којих се види да су поједини функционери МУП Србије контактирали с Родољубом Радуловићем снимљени су на 130 дискова и предати Специјалном тужилаштву априла 2010. године, али о томе до данас није покренута истрага.

На основу тога је јасно да полиција те податке досад није крила, него је неко из политичких разлога стопирао покретање кривичне одговорности – каже извор Курира из истраге.
Подсетимо, Лазаревић је информацију да се клан прислушкује и прати 2009. године дојавио адвокату Радовану Штрпцу. То је потврдио и бизнисмен Миле Јерковић, сведок у судском поступку за прање новца од кокаина.

Бранко Лазаревић

Бранко Лазаревић

– Лазаревић му је рекао да нас прислушкују и прате. Казао је да је то под контролом и да ће му јавити ако се спрема хапшење, што је и учинио нешто касније – рекао је Јерковић.
Лазаревић је, наводно, покушавао да заштити Шарићев клан тако што је пробао да на место заменика начелника УКП убаци свог човека.

– Због тога је ушао у  сукоб с Родољубом Миловићем, начелником УКП, који је радио предмет Шарић. Миловић је затим тражио да Лазаревић буде ухапшен – наводи наш извор.
Убрзо након тога полиција хапси Николу Димитријевића, Лазаревићевог шурака, због сумње да је купио предузеће „Митросрем“ за нарко-боса.

– Након Димитријевићевог хапшења Лазаревић је хитно склоњен из Србије и постављен на место аташеа у Атини. Димитријевић је признао кривицу и у замену за то од Специјалног тужилаштва добио само годину дана кућног притвора – наводи наш извор.

Истражити случај Лазаревића

Премијер Ивица Дачић инсистира да се истрага у вези с Лазаревићем изведе до краја.
– Уколико је прекршио закон, Дачић тражи да се процесуира како би скинуо љагу са свог имена – каже наш извор.

 

Извор: Курир

Напиши коментар