Србија

БЕСРАМНО! Гашић оптужио пилота за несрећу!

Министар одбране Србије Братислав Гашић каже да је место слетање хеликоптера избор контроле лета и самог пилота и додаје да су постојале друге могућности и алтернативна места али да ће истрага утврдити шта се тачно десило.

bratislav-gasic

Гашић је рекао да не жели да коментарише спекулације да хеликоптер није имао горива, као ни стручност пилота. „То су најбољи што је Војска Србије имала. То су бисер официри који су на хиљаде сати налета имали“, рекао је министар одбране.

„Избор је контроле лета и самог пилота место слетања… шта се десило и зашто је пилот изабрао и покушао да слети три пута на аеродром ‘Никола Тесла’. Имао је и могућности и алтернативу“, рекао је министар у Јутарњем програму Пинка.

Додаје да је на месту несреће пронађена црна кутија која може да помогне у истрази.

Он је нагласио да су формиране комисије како би се установили узроци несреће и додао да одговорни људи не могу тек тако да говоре ко је крив.

Према његовим речима, независно од комисије раде и државни органи, односно тужилаштво и правосуђе и да свако од њих има свој предмет интресовања и истраге.

Он је указао да је Војска Србије уређен систем и да се знају процедуре.

„Ова јединица је дежурна сваког дана. У Војсци Србије постоји у Батајници у оквиру наших ваздухопловних снага Јединица за спасавање и трагање и њима је примарна мисија спасавање грађана било где на територији Србије“, рекао је Гашић и додао да је реч о јединици која је апсолутно оспособљена за такав вид помоћи.

Он је казао да је реч о хеликоптеру који је у ВС био најбољи, са свим уређима за ноћни лет.

Гашић је додао и да га не интересују зли коментари у јавности и да ће комисије дати свој суд.

Транспортни хеликоптер ВС Ми-17 срушио у петак касно увече у у Сурчину, а у удесу су погинули мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, чланови посаде Небојша Драјић и Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић и анестезиолог Мирослав Веселиновић из Новог Пазара, као и беба из породице Адемовић.

 

Извор: Н1 Инфо

Коментари (7)

 1. ljubisav каже:

  Srbija je okupirana definitivno,a izgleda da srbska raja toga nije svesna!strasno!

 2. no 1 каже:

  Sutra 18.03.2015 godine prvi potpredsednik Vlade RS gospodin Ivica Dacic i Ministar odbrane gospodin Bratislav Gasic potpisuju u Briselu IPAP dokument.Svi malo bolje upoznati sa tim dokumentom,znaju da je to prakticno uvod u prikljucenje Srbije NATO savezu,jer moramo da korigujemo na svim nivoima sve sto se tice Vojske Srbije,ministarstva odbrane,MUP,svih jedinica MuP,ali posebno specijalnih Saj,Ptj i Zandarmerija.Da navedem i sledece ekonomija i industrija ubuduce bice sve po njihovim pravilima,namenska industrija posebno kontrolisana,naoruzanje i vojna oprema po njihovim standardima,a savki utroseni dinar,evro ili dolar za naoruzanje NATO eksperti ce znati za sta je namenjeno.To znaci potpuna humana okupacija i humano razoruzanje.Osvajanja Srbije oruzijem nece biti,jer necemo imati cime da je branimo,uce i okupirat ce nas polako i “nezno”,eto sta nam sve donosi ova sadasnja vlast.A mi nad svojom drzavom nemamo nikakve ingerencije,izgubili teritoriju,suverenitet i teritorijalni integritet.Kada cemo naparaviti nesto da ovu Srbiju ne vode vise izdajnici i pokornici zapadnim silama!

 3. Виктор каже:

  Као и целокупна српска власт –
  ОБРАЗ ОД АРМИРАНОГ БЕТОНА !!!

 4. Јовица каже:

  Ова војска нема функцију да брани Србију него извршава налоге НАТО пакта. РВиПВО није способно за одбрану од напада из ваздуха јер има само неколико ловачких суперсоничних летелица, а то су три МИГ 29 (од којих су два двоседи за обуку и немају радаре за осматрање и гађање циљева у ваздуху) и један МИГ 21. У каквом су стању видели смо када се Вучић хвалио да је добио 4 акумулатора за њих. Не знам колико пилота имамо али је јасно да немају авионе на којима би изводили борбену обуку. Када је Путин понудио 10 милијарди долара, од тога 3,5 милијарди за набавку њихових модернијих МИГ 29, Вучић се прво похвалио да ћемо добити повољне кредите али је на критику Америчког амбасадора и других са Запада, одустао од те намере и послао Дачића да склопи договор са НАТО пактом о сараднји. Министар Гашић је у Скупштини Србије јавно рекао да су неки наши пилоти, без знања Команди и команданата јединица, ишли на Америчке носаче авиона да лете на њиховим авионима. Дакле, све је јасно. Ова војска служи и служиће Американцима и НАТО пакту за назови мировне мисије по свету. Ратоваће за Америчке интересе, а Српски пилоти ће бити модерни Јаничари.

 5. Mirko каже:

  O Gašiću i njegovim postupcima stvarno netreba trošiti vreme ! jedno je dovoljno:praziluk ! kada ćeš li se srbine probuditi sto ti bogova j”” !!!!

 6. boban каже:

  ideote jedan keramicarski, ti ces naredjivati…. ako imas savesti nemoj pricati 6 meseci na tv, dati ostavku neces…

 7. MILICA каже:

  to nji gasic poslo u libiju bruka srbije

Напиши коментар