Србија

ЛЕГИЈА ОДГОВОРИО ПЕРИШИЋУ: Дража ми је часна робија него да будем издајник своје државе и народа као Перишић!

Милорад Улемек Легија

Командант ЈСО Милорад Улемек Легија одговорио је бившем начелнику Генералштаба Момчилу Перишићу, који је Легију и Црвене беретке оптужио да су елиминисали Слободана Милошевића, Зорана Ђинђића и њега. Поред тога, командант ЈСО демантовао је Перишићеве тврдње да се Жељко Ражнатовић Аркан наметнуо ДБ и МУП Србије, те да Аркан није био патриота и херој, већ експлоататор ратног плена.

У одговору Перишићу поручио је да му је дража часна робија него да, попут бившег начелника Генералштаба, буде издајник своје државе и народа.

Истичући да му је једно писмо мало да наброји све Перишићеве грехе, Улемек објашњава да је овим писмом желео да подсети Перишића на његову „ружну и тужну прошлост”.

– Обично не одговарам на прозивке које прочитам о себи у разним медијима. Не бих то учинио ни сада да нисте у свом лупетању поменули покојног Жељка Ражнатовића, Српску добровољачку гарду и ЈСО, тако да осећам да ми је дужност да вас подсетим на неколико ствари. Ви, генерале, као да сте заборавили ко сте и шта сте, па вам је изгледа лакше да делите лекције другима, а заборављате да, ако не памти историја, онда то памте други – наводи Легија на почетку писма у којем одговара Перишићу.

Негирајући Перишићеву тврдњу да је ДОС срушио Милошевића, Улемек тврди да су некадашњег председника државе срушиле стране службе уз помоћ сарадника у Србији, међу којима убраја и Перишића.

Није, генерале, ДОС срушио Милошевића, него су га срушиле стране службе уз помоћ таквих као што сте ви, а који сте чинили тај ДОС. Ви сте, генерале, били само пешадија страних служби којом је командовао неко други. Помињете покојног Ђинђића, а заборавили сте, генерале, како вас је и због чега истерао из зграде Владе. Заборавили сте, изгледа, шта се налази на свим оним тракама које су снимљене како ћућорите са страним шпијунима и на сва уста пљујете тог истог Ђинђића, на кога се позивате, и своје колеге из те Владе, коју сада хвалите – пише Улемек.

Перишићева тврдња да је Жељка Ражнатовића и Српску добровољачку гарду занимао само ратни плен разбеснела је команданта црвених беретки, који поручује да генерал који је оставио Војску и народ не може да дели лекције.

Наш главни задатак била је одбрана српског народа. Оног народа који ви и вама слични нисте могли да одбраните иако сте се за то школовали, заклетву положили. Да сте ви то урадили, Жељко Ражнатовић не би морао да облачи униформу. Подсетио бих вас, генерале, да смо 1995. били остављени од вас у Крајини и да се Гарда борила код Двора на Уни два дана да би пробила усташки обруч и тако извела 15.000 људи из окружења, које сте ви, генерале, оставили и напустили – истиче Улемек.

Додаје да је у то време Перишић седео у Београду „и тобоже се ишчуђавао како је пала Крајина, а за то сте знали неколико дана унапред”. Говорећи о Ражнатовићевој улози у рату, Улемек је написао:

Да вас подсетим, генерале, Жељко Ражнатовић је доказани српски патриота и јунак, за разлику од вас, генерале, који сте доказани издајник своје државе и свога народа. Ту исту државу и народ сте продали за кило јагњетине и 500 долара, које су вам мунули испод стола на којем се пушила та иста јагњетина.

Улемек је потом генералу Перишићу послао поруку: Генерале, ви би требало да се повучете у неку бању где има геријатријско одељење за лечење комплекса маторих, искомплексираних и полусенилних генерала, да тако чекате гробара да дође по вас. Обраћајући се Перишићу, Улемек поручује да бивши начелник Генералштаба нема права никога да прозива јер је „продао своје потчињене”.

Генерале, мени је дража моја часна робија него ваша нечасна слобода, мени је драже да, како ви кажете, будем убица и државни непријатељ него велики јунак какав сте ви – поручује Улемек, који писмо завршава са „срдачан поздрав, без поштовања”.


Мајицу EL COMANDANTE можете наручити овде

Коментари (2)

  1. Анђела каже:

    Да још имамо ову часну јединицу Косово не би било самостално.А силоватељи и убице деце би имали смрту казну.Ослободити команданта и на његово место ставити Тадића,Ћиласа, жене у црном и остале домаће издајице.

    1. veselin каже:

      brav cestitam

Напиши коментар